Sørnett

- Vi har ikke plass til alle

Søk tidlig: Heming Bentsen i SiA bolig oppfordrer nye studenter til å søke så raskt som mulig. (Foto: www.sia.no/bolig)

Søk tidlig: Heming Bentsen i SiA bolig oppfordrer nye studenter til å søke så raskt som mulig. (Foto: www.sia.no/bolig)

1300 studenter står foreløpig på venteliste for studentbolig i Kristiansand, men SiA har langt fra nok boliger til å huse alle.

Publisert:

- I Kristiansand og Grimstad har vi til sammen rundt 350 boliger som vil bli ledige fra sommeren, men vi har nok ikke plass til alle de 1300. Dette sier leder for SiA Bolig, Heming Bentsen.

Stor pågang
Pågangen fra studenter som ønsker bolig er stor, og vil i år etter alt å dømme bli enda større på grunn av økning i søknader til Kristiansands studiesteder. Heming Bentsen sier at det som avgjør om studenter på boligjakt får plass hos dem, er hvor tidlig man har søkt og om det er ledig på de stedene man søker.

- Det kan lønne seg å sette opp en prioritering og å søke på flere ulike steder, sier Bentsen. Han påpeker også at mange som har fått bolig hos SiA fortsetter å bo i studentbolig gjennom hele studietiden.
- Alle studenter har 1 års kontrakt. Dersom man oppfører seg fint og er fornøyd, kan man søke på nytt hvert år.

Vær raskt ute
For nye studenter anbefaler Bentsen å søke så raskt som mulig. Dersom man søker bolig hos SiA og ikke kommer inn på studiestedet, kan man si opp boligen. For studenter som ikke får plass hos SiA, legges det opp til å hjelpe studentene inn på det private markedet.
- Vi kan ikke hjelpe studenter på individnivå, men vi legger til rette for privat boligformidling for private huseiere, sier Bentsen. Selve tildelingen av studentboliger startet 1. mai og pågår utover hele sommeren. De som har fått tilbud om bolig må svare innen 7 dager for å unngå at søknaden faller bort.