Sørnett

100.000 kroner til beste filmmanus for barn

Filmen "Kjøttsår", som var nominert til gullpalmen i Cannes i fjor, ble realisert takket være manuskonkurransen i 2009. Nå gies de unge muligheten igjen.

Publisert:

For fjerde året på rad lokkes kreative manusforfattere med 100.000 kroner for å lage helt nye filmfortellinger for barn. Kristiansand internasjonale barnefilmfestival arrangerer konkurransen sammen med Sørnorsk filmsenter. Vinneren kåres av en fagjury under barnefilmfestivalen, som går av stabelen i slutten av april.[sniplet faktaboks]

- Det er flott at vinnerne av konkurransen får tilstrekkelig støtte til å realisere filmen, sier leder for barnefilmfestivalen, Danckert Monrad-Krohn, i en pressemelding.

Han forteller også at de tre første vinnerne har vist en egen evne til å formidle historier på en kreativ og underholdende måte, og at han er veldig spent på årets bidrag til manuskonkurransen.

- Satser på barn og unge

Kirsten Bonnèn Rask, daglig leder i Sørnorsk filmsenter, sier at de første vinnerne fikk produksjonsstøtte, og at målsetningen med konkurransen er å realisere unges filmmanus.

- Sørnorsk filmsenter har film for barn og unge som satsningsområde. Derfor er det positivt at vi, sammen med barnefilmfestivalen, kan løfte fram historiefortelling for barn. Jeg håper også at årets konkurranse vil resultere i en ny film.

(Forsidefoto: Fra filmen "Kjøttsår", som var nominert til gullpalmen under fjorårets filmfestival i Cannes)