Sørnett

Aline (6) trener kampsport med pappa

FOKUSERTE: Stefan Fisher-Høyrem og Aline følger med på øvelsene som blir gjennomgått, før de selv skal teste dem ut.

FOKUSERTE: Stefan Fisher-Høyrem og Aline følger med på øvelsene som blir gjennomgått, før de selv skal teste dem ut.

Når far og datter trener kampsport er det ingen tvil om hvem som er sjefen på matta. – Det er jeg som er best, sier Aline.

Publisert:

Med pappa Stefan Fisher-Høyrem syklende og Aline sittende bak ankommer far og datter Kristiansand Kampsportsenter. Oppmøtet er stort og konseptet forelder og barn som trener sammen er populært.

– Venstre, høyre, venstre, kommanderer Richard Haye, daglig leder ved Kristiansand Kampsportsenter.

Foreldrene følger spente med mens Haye og barna går gjennom basis-øvelsene. Etter en liten pause skal foreldrene ut på matta og sparre med barna sine.

– Det er veldig gøy å slenge pappa i bakken. Det er litt tungt, men ikke vanskelig, forklarer Aline.

Fant sin idrett

Fisher-Høyrem sier interessen for kampsport først dukket opp i en musikkvideo av popartisten Sia.

– Vi så noen videoer på nett, blant annet en musikkvideo av Sia, der barn hadde oppvisning i kampsport. Aline syntes det var kult, og begynte å ha egne oppvisninger i stua. Da slo det oss at kampsport, akkurat som dans, handler om motorikk, kroppskontroll, gjensidig respekt og slike ting, sier Fisher-Høyrem og legger til:

– Men kampsport inneholder ikke disse prinsessenykkene og skjønnhetsidealene som jeg assosierer med endel danseformer små jenter liksom skal ha lyst til. Etter litt leting fant vi ut at noen klubber lar foreldre og barn trene sammen, og da ble det enda flere ting å like. Så her er vi.

[img149344_2LM]

Sammen har de satt seg et mål for treningen.

– Målet er at hun skal ha min udelte oppmerksomhet i 40 minutter mens hun opparbeider stadig bedre kroppsbeherskelse, selvtillit og respekt for seg selv og andre. Og så skal vi gjenta det ukentlig helt til det sitter i ryggmargen for begge.

– Aline sier det er hun som best av dere to. Stemmer det?

– Ja. Men hun har også vært medlem en måned lenger enn meg, avslutter Fisher-Høyrem.