Sørnett

Badetrend på Facebook tar av

Maria Moen gjør seg klar til å bade. Foto: Silje Halvorsen

Maria Moen gjør seg klar til å bade. Foto: Silje Halvorsen

Maria Moen er en av dem som tar utfordringen på strak arm

Publisert:

 

Tross ti grader og regn i lufta, står Maria Moen klar til å fullføre badeutfordringen ved Bystranda. Hun er en av dem som som ikke ville tape Facebook-veddemålet. Moen lot seg ikke preget av gråværet, og var derimot positivt innstilt til det som skulle skje.

- Jeg har lenge hatt et brennende ønske om å bade, flirer hun.

 

Facebook-trend tar av

De siste ukene har de fleste hatt en Facebook-vegg full av videoer med nordmenn som hopper i havet, svømmer i fjellvann og plasker i badekar. Trenden skal ha sin opprinnelse fra Canada, men med sosiale medier er det aldri lett å vite. Videoene viser nordmenn som er utfordret til å bade, og som igjen utfordrer flere til å bade innen 24 timer. Og hva er det som får en hel nasjon til å godta veddemål der bare en av partene er med?

 

[img110072_2RM]

- Får jeg en utfordring, takker jeg aldri nei! sier Moen, mens hun gjør seg klar til å hoppe ut i det kalde vannet.

Føler du et større press på å bade, nå som ''alle'' andre gjør det?

- Det er ikke et press, men det er selvsagt gøy å ta utfordringen når vennene mine har gjort det. Jeg synes det er mye større grunn til å fullføre nå, for jeg kan ikke være dårligere enn de andre, sier hun.

 

[img110072_3RM]

Fullførte oppgaven

Moen nølte ikke et sekund ved bryggekanten, og badingen ble fullført med et stort smil.   I takt med trenden fikk Moen noen til å filme stuntet og hennes kommentar om hvem som blir den neste i vannet.

 

Deler film på Facebook

Moen og de andre badenynfene sender deretter filmsnutten videre til andre Facebook-venner de vil nominere til utfordringen. Om de ikke fullfører, vanker det premie på den som utfordret.

I hovedsak er det ofte alkohol som er gevinsten, men nordmenn har også bedt om alt fra gode middager, sjokoladekaker, ullsokker eller donasjoner til veldedige formål.

 

Vel overstått kunne Moen fortelle at det ikke var så kaldt som hun hadde forventet.

- Det var kjempedigg! Jeg trodde det skulle bli mye verre, men det var verdt det! smiler hun.

 

 

Se video av badenymfene her.