Sørnett

Bare Flaks i NM

Glade gutter med gull. Foto: www.facebook.com/bareflaks

Glade gutter med gull. Foto: www.facebook.com/bareflaks

Guttene i improgruppa Bare Flaks ble norgesmestere i improteater. Målet er ikke bare å bli kjendiser, men også å vise ungdom hvordan man kan bruke improvisasjon for å uttrykke seg selv.

Publisert:

Hvert år arrangeres det NM i improteater på Lillehammer, og i år gikk Bare Flaks av med seieren som første vinnende gruppe fra Sørlandet. Kjente komikere som Ylvis-brødrene og Harald Eia har tidligere deltatt og ikke vunnet, så Bare Flaks er stolte av seg selv.

Gruppen består av fem gutter som studerer i Kristiansand; Yngvard Skuland, Thomas Behrendsen Lien, Fredrik Jakobsen, Thomas Askeland Svendsen og Christer Wold Sundstrøl.

Nå har femkløveret nok å gjøre. I januar i år inngikk de en avtale med Charlies Bar, hvor de hver søndag har et improshow for gjester på baren. Dette har vært en suksess.

De har allerede holdt omlag 30 show, hvor det lille lokalet som regel har vært fylt til randen av ihuga tilskuere.15 juli i år ble de sørlandsmestere i improteater, og har siden fått spille på Kilden - Teater og Konsert-huset i Kristiansand, samt en rekke andre arrangementer.

Sørnett.no fikk et lite kvarter med de travle gutta på Humorgallaen arrangert av Kristiansand Student-TV, Bare Flaks og Stand-up Kristiansand. Desverre var det kun tre av medlemmene i gruppa som kunne stille denne kvelden, Christer (C), Yngvar (Y) og Thomas BL (T). På showet fikk de med seg Marte.

Y: Vi manglet to, og fikk derfor hjelp av to (og peker ned på puppene til Marte). Jeg har veldig lyst til å kline med deg, Marte!

 

- Hvordan var det å vinne NM?

ALLE: Det var digg ass! Helt sykt.

- Er dere like morsomme bak scenen som foran?

T: Nei, vi er ikke det. Bortsett fra Yngvar, han bare er sånn. Han er jo tjukk. Og Christer er vendøl, så han er også ganske morsom. Men jeg, hvem er jeg egentlig?

- Hva er målet med Bare Flaks? Fungerer det kun som hobby eller vil dere bli kjendiser?

Y: Kjendis. Altså. Jeg tror ikke egentlig at noen vil bli kjendis.

- Du har litt lyst til å være Brad Pitt?

Y: Nei. Utseendemessig, selvfølgelig. Hadde jeg sett ut som Brad Pitt hadde det vært nok. Da kunne jeg jobba på supern.

T: Brad Pitt er jo veldig kul. Men Johnny Depp, han er jo enda kulere!

Y: Men du har ikke lyst til å gå på gata og være like kjent som de to. Du får jo ikke ett minutt stillhet.

- Men dere svarte meg ikke. Hvorfor gjør dere dette her?

T: Cut it short da! Fordi dette gir oss veldig mye, det er det ingen tvil om. Vi spiller et show hver eneste uke, og det funker hver gang. Og vi forbedrer oss hver gang. Det er skikkelig kult. Alt handler om formidling.

Y: Det handler om at vi vil ha det gøy med andre. Jeg elsker å gjøre dette sammen med publikum, jeg elsker å ha det fett, også kan publikum ha det gøy også. At de føler de bidrar, og at de har det like fett som oss. Det er det beste som kan skje.

T: Fra spøk til revolver. Når vi driver med teatersport kan vi bruke all kunnskap vi har, og vi lærer masse underveis. Vi vet ikke hva som kommer til å skje, og det gjør det veldig spennende.

 

De fem medlemmene i Bare Flaks. Portrettering: Espen Skevik Baklid

De fem medlemmene i Bare Flaks. Portrettering: Espen Skevik Baklid
 

 

 

- Så, hva er deres store drøm?

C: Vi har jo en drøm om å kunne leve av dette. Stå på større scener, også vi har lyst til å formidle til ungdom. Til skole, slik at de kan bruke improvisasjon i dagliglivet. Hjelpe hver og en ungdom til å uttrykke seg, til å muntlig fremlegge og til å bli kreative. Hvis vi kan gjøre det, i tillegg til å ha det gøy og leve av det, da er målet nådd.

Y: Generasjonens nye ungdom, hvis vi får lov til å jobbe med de! At de kan føle seg komfortable foran folk. Jeg vet at det er flere mennesker som er mer redde for å stå foran folk, enn for å dø. Da må vi bare vise hvor deilig det er å bare bryte barrierer. Okei, det er veldig skummelt, jeg kan ikke si at det ikke er skummelt når jeg står på scenen, men jo mer du gjør det, jo større selvtillit får du. Og den evnen vil vi gi ungdom.

- Hva om dere driter dere ut?

Y: Da må du bare tenke at ja, ja, jeg dreit meg ut. So what?! Ingen som husker det neste uke uansett. Det er det det handler om. Å ikke tenke på det negative, men på alt det positive du kan formidle fra en scene.

- Hvordan har dere jobbet for å komme der dere er i dag?

ALLE: Vi har lekt MYE!

Y: Og vi har hatt det JÆVLIG. Unnskyld. Veeeeldig gøy.

C: Vi begynte som en gjeng som bare ville improvisere med hverandre for å ha det gøy.Vi sa: Kom å lek med oss! Etterhvert stod det igjen fem gutter, og det var jo bare flaks. Og etter avtalen med Charlies Bar har det bare ballet på seg.

 

Du kan følge med på Bare Flaks på https://www.facebook.com/BareFlaks.

 

 

#Bare FlaksVis flere

#NorgesmestereVis flere

#SørlandsmestereVis flere