Sørnett

Barnetog blir til bil- og båtkortesje

Koronarestriksjoner kan føre til nye 17. mai-tradisjoner i Kristiansand. (Foto: Catharina de Besche)

Koronarestriksjoner kan føre til nye 17. mai-tradisjoner i Kristiansand. (Foto: Catharina de Besche)

Publisert:

17. mai i år blir en historisk sett uvanlig dag for oss alle. Det blir ingen barnetog, borgertog eller bydelsarrangementer. Kristiansand kommune har lagt opp en ny plan for den store dagen.

Det blir arrangert kortesjer med biler og båter som skal dekke hele kommunen. Flere korps har fått mulighet til å spille på flere plasser i byen. Korpsene blir blant annet å spille på rådhuset på morgenen,  på Kilden og ved 22. juli-minnesmerke.

[img206903_2LM]

Bilkortesjen vil starte kl 9 på torvet. For å delta må man sende  e-post til kommunen. Kun 100 biler kan bli med, så det gjelder å melde seg på  raskest mulig. Fristen for påmelding er 14 mai.

Bilkortesjen vil kjøre gjennom kvadraturen, til Lund, Søm og flere steder rundt byen. Folk oppfordres til å stå langs veien og heie frem kortesjen med flagg og rop. Det vil også bli musikkorps underveis i kortesjen. Krisiansand  kommune oppfordrer alle til å  følge smittevernsreglene under feiringen.

For båtkortesjen er ingen påmelding påkrevd. Alle med båt som vil delta møter opp kl 12.45 på Østre havn. Det er også mulig å bli med underveis. Toget skal ha 5 båter i bredden og holde en jevn fart på 4 knop i 3 timer. Kortesjen vil tilslutt ende ved Kilden ca  kl 16.30.

[img206903_3RM]

Leder for 17. mai-utvalget i Kristiansand kommune, Mira Svarnet Thorsen, forteller at planleggingen av den store dagen har vært svært utfordrende. Hun skryter av sine kolleger og forteller at alle har vært veldig arbeidsvillige og hjulpet til. Det som er den store utfordringeen er det å ikke vite.

17. mai er en stor dag med flere tradisjoner. Flere av disse vil ikke kunne gjennomføres i år. Kommunen arrangerer dermed alternative aktiviteter, og Thorsen håper de blir så populære at de kan ta det med til neste år også.

-Det  kan være sunt å bli litt løsrevet fra vanlige arrangementer, ta med noe nytt og kanskje fjerne noen gamle.

Les mer om 17. mai-forberedelsene her.