Sørnett

Bilglade gutter

Dette er bilde av bilen til Benny før han gjorde endrningen (Foto: Benjamin Afzal)

Dette er bilde av bilen til Benny før han gjorde endrningen (Foto: Benjamin Afzal)

Ungguttene Benjamin Afzal og Dardan Dreshaj har begge brukt store summer på bil. - Jeg har nok en av de feteste bilene på skolen, sier Afzal.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SofyyG0tonY&feature=plcp[/youtube]

 

Vennene Benjamin "Benny" Afzal og Dardan Dreshaj kjenner hverandre godt, de deler mange interesser, som biler og fotball. Men bilene deres er ikke like, de er heller rake motsetningen til hverandre. Mens Mercedesen til Dardan kom rett fra fabrikken, ligger det betraktelig mye mer tid og arbeid bak Toyota Celicaen til Benjamin. - Jeg har brukt en del tid i garasjen sammen med pappa for å få dette til. Vi snakker nok et par titalls timer ja, forteller Benny.

Dardan som mange kanskje aller best kjenner fra fotballbanen og IK Start, kjører en Mercedes C-klasse 2013 modell. På spørsmål om han har den feteste bilen av Start-spillerne ler han og svarer, - det får nesten dere bestemme.

Spart femti - sekstitusen kroner
Afzal som opprinnelig er fra Mandal forteller at han og faren er begge interessert i bil og "mekking", men at det er faren som er eksperten. - Det er pappa som er sjefen og som har mest peiling, forteller han. I utgangspunktet tenkte ikke Benjamin å gjøre noen store endringer på bilen, men etter at en scooter krasjet i han, så han sitt snitt i å gjøre noen endringer. Når han først skulle gjøre noe, så skulle det gjøres skikkelig.
- Jeg har skiftet front, installert sideskjørt og lambo-dører. Alt er gjort hjemme i Mandal og vi har nok spart i overkant av femti-tusen kroner. Skulle vi fått gjort dette på et verksted ville jeg nok måtte betale nærmere seksti-tusen kroner, forteller Mandalsgutten. På spørsmål om hvor mye penger han har brukt tilsammen på bilen, tenker han seg godt om før han svarer. - Jeg vil nok si at jeg er oppe i rundt 100.000 kroner, da er det inkludert kjøpesummen.

Yngst i Norge med C-klasse
Dreshaj som er stolt innehaver av den nyeste modellen av Mercedes C-klasse er den yngste i Norge som eier en slik bil. - Jeg var hvertfall det når jeg kjøpte den, gliser Dardan.  Han forteller også at han ikke er like interessert i å mekke på biler som kompisen er, men at han heller foretrekker fine biler rett fra fabrikken. - Jeg er interessert i biler, men ikke på samme måte som Benjamin. Han er glad i å jobbe med den og jeg er ikke interessert i akkurat det, sier Dreshaj.

 

Se presentasjon av bilene deres i videoen øverst i saken.

For hele innslaget, følg med på TV-Magasin sendingen i dag klokken 14.