Billig mat frister sørlendingene

MATGLEDE: Rannveig Beate Aabel (t.v.) og Unni Kappstad (t.h) tok turen til byens restauranter under "Spis for 100". (Foto: Cecilia Breivold)
Det var kamp om bordene under årets "Spis for 100", og restaurantene opplevde dobbel økning i forhold til i fjor.
Publisert: 15.02.2012 kl 10:23
- Det var et enormt trøkk fra morgen til kveld. Nesten som ved juletider, sier Tine Charlotte Rosander Haugsgjerd, servitør på «Hos naboen» i Kristiansand.
Den store pågangen under matprosjektet, viser hvor populært det er med billig mat. Henning Vestavik, daglig leder på Jonas B. Gundersen, sier at omsetningen var mye høyere enn forventet.
- Under «Spis for 100» var det kamp om bordene. Vi har hatt en 50% økning i omsetning under «Spis for 100» i år, i forhold til i fjor, sier han.
Nå er restaurantene tilbake til normale priser, og nedgangen i antall besøkende er stor.
- Det er veldig stille nå som «spis for 100» er over. Vi merker stor forskjell, sier Haugsgjerd.
Henning Vestavik er enig.
- Det er mye roligere nå, det kan ikke sammenlignes, sier han.
Magasin Vis flere
Nyheter Vis flere
Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.