Klargjør siden...
Sørnett

Billig mat frister sørlendingene

MATGLEDE: Rannveig Beate Aabel (t.v.) og Unni Kappstad (t.h) tok turen til byens restauranter under "Spis for 100". (Foto: Cecilia Breivold)

MATGLEDE: Rannveig Beate Aabel (t.v.) og Unni Kappstad (t.h) tok turen til byens restauranter under "Spis for 100". (Foto: Cecilia Breivold)

Det var kamp om bordene under årets "Spis for 100", og restaurantene opplevde dobbel økning i forhold til i fjor.

Publisert:

- Det var et enormt trøkk fra morgen til kveld. Nesten som ved juletider, sier Tine Charlotte Rosander Haugsgjerd, servitør på «Hos naboen» i Kristiansand.

Den store pågangen under matprosjektet, viser hvor populært det er med billig mat. Henning Vestavik, daglig leder på Jonas B. Gundersen, sier at omsetningen var mye høyere enn forventet.

-  Under «Spis for 100» var det kamp om bordene. Vi har hatt en 50% økning i omsetning under «Spis for 100» i år, i forhold til i fjor, sier han.

Nå er restaurantene tilbake til normale priser, og nedgangen i antall besøkende er stor.

- Det er veldig stille nå som «spis for 100» er over. Vi merker stor forskjell, sier Haugsgjerd.

Henning Vestavik er enig.

- Det er mye roligere nå, det kan ikke sammenlignes, sier han.