Sørnett

Bli med inn i Harry Potters verden

Professor Rakel Rommelfiold sitter klar til å ta imot Galtvorts elever.  Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg.

Professor Rakel Rommelfiold sitter klar til å ta imot Galtvorts elever. Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg.

Vi går inn inngangen til den kjente Harry Potter tog-perrongen 9 ¾ og kommer rett inn i klasserommet til professor Rakel Rommelfiold. Å kle seg ut med fargerike kostymer for å etterligne en film eller tegneseriefigur er kanskje mer vanlig enn du tror.

Publisert:

- Er du usikker på hvilket Harry Potter hus du tilhører kan vi hjelpe deg å finne det ut, opplyser professoren, mens spente Harry Potter fans entrer klasserommet.

Med sjal på hodet og sine knallrunde briller sitter hun klar til å ta imot elever fra både Håsblås, Ravnklo, Smygard og Griffingdor. Inne i klasserommet er det ett langbord per hus, en rød duk for huset Griffingdor, en blå for Ravnklo, en grønn for Smygard og en gul for Håsblås huset.

Se video fra arrangementet nederst i saken

Cosplay er et engelsk ord satt sammen av costume og play. Cosplay går ut på kle seg ut med forskjellige kostymer for å etterligne en film eller tegneseriekarakter. Akkurat denne dagen samles Cosplay entusiaster fra hele verden seg på ulike Harry Potter arrangementer.

Cosplay fotograf Kennet Klokseth Pedersen forteller at folk kommer hele veien fra Risør på å delta på Cosplay arrangementer.

- Jeg merker at miljøet har økt betraktelig de siste årene, jeg har mange flere fotooppdrag nå enn jeg hadde for bare noen få år siden. Mange Cosplayere bruker mye tid og penger på kostymer og da ønsker de gjerne å bli tatt bilde av.

Vilde Marie Kristiansen, aktiv i Cosplaymiljøet i Kristiansand, tilhører denne dagen huset Ravnklo og har derfor kledd seg i blått for anledningen.

- Det er veldig gøy å se at så mange møter opp på slike arrangementer. Her er det alt fra små barn til godt voksne. Cosplay er noe som passer for alle, sier Kristiansen.

[img175446_2RM]

 

Venninnegjengen Anna Ingebretsen, Miriam Elisabeth Malz, Amalie Winger Abrahamsen og Andrea Gurandsrud har blitt plassert i forskjellige hus.

- Vi er her fordi vi elsker Harry Potter også er det veldig gøy å møte andre mennesker med samme interesser, sier venninnene i kor.

Det arrangeres tre hovedarrangement for Cosplayere i Kristiansand, «Cosplay against bullying» på sommeren, et påske arrangement og et større arrangement rundt jul.

- Vi ønsker at Cosplay skal være et åpent og inkluderende miljø for alle som ønsker å kle seg ut, og ha det gøy.
Vilde Marie Kristiansen


[img175446_3LF]

[img175446_4LF]

- Vi ønsker at Cosplay skal være et åpent og inkluderende miljø for alle som ønsker å kle seg ut og ha det

[img175446_5RM]

gøy. Man må ikke kle seg ut heller, man kan møte opp bare for å ha det gøy sammen, forteller Vilde Marie Kristiansen.

Harry Potter Cosplay-miljøet har vokst seg stort de siste årene og Harry Potter er nesten like stort nå som da de første bøkene kom ut i 1997.

- Det er noe magisk over det hele, Harry Potters verden er annerledes og spennende. Det er fengende for alle aldersgrupper og det er lett å identifisere seg med de mange forskjellige karakterene, sier arrangør Julie Jensen.

Julie er utkledd i svart med stor trollhatt for anledningen.

Inne i klasserommet svinges tryllestavene, det øves på trylleformler.

- Vingardium Leviosa, sier venninnegjengen i kor.

Expelliarmus! Ropes det fra utkledde ravn’kloere. Trylleformelen er en avvæpningsformel som betyr at nå er det tid for oss å dra før vi risikerer å bli forhekset.

[img175446_6LF]

[img175446_7LF]

[faktaboks]

Hør radioreportasjen fra arrangementet her:

Se film fra arrangementet her:

https://youtu.be/u_5Y3P4dpKs