Sørnett

Er førerkort essensielt for arbeidslivet?

Foto: Haya Tourkou

Foto: Haya Tourkou

Det er mange som opplever at lappen ofte er essensiell for å navigere og lykkes i arbeidslivet, men skal førerkort være et krav for å få jobb?

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2024 kl 13:47

- Jeg skulle ønske at jeg hadde lappen. Jeg har sosionomutdanning og da er det ofte et krav, sier Sunna Stenhagen som er student.

I dag går mange unge på trafikkskole for å ta lappen. Mange av dem tar lappen for å få bedre jobbmuligheter. Det å ha førerkort kan utvide valgmulighetene og øke sjansene for å finne passende arbeid. Det er mange stillinger og yrker som krever at ansatte har førerkort. Dette gjelder spesielt for jobber som transport av varer eller personer, eller feltarbeid som krever reise mellom ulike steder som hjemmesykepleier.

Anne Lise Sandbakken jobber ved Lund hjemmesykepleie. Hun sier at de har gå-lister der man ikke trenger førerkort, men de har også en del avdelinger der førerkort er essensielt for å få jobben.

Foto: Haya Tourkou

Foto: Haya Tourkou

I dag koster lappen mye penger. Sørnett har tatt kontakt med flere kjøreskoler. Vi fant ut at lappen vil koste mellom 30 000 og 40 000 kroner.

Roger Aukland som er distriktsleder ved Wright trafikkskole sier at førerkortet er essensielt for arbeidslivet.

I dag er det ca. 8000 arbeidssøkere her i Kristiansand, omtrent 3000 av dem har fått jobb via NAV. Heidy Døvik leder for NAV Kristiansand avdeling peker på at det varier fra yrke til yrke om man trenger lappen.

NAV i Kristiansand er en av Norges største NAV-kontorer.
 Foto: Haya Tourkou

NAV i Kristiansand er en av Norges største NAV-kontorer. Foto: Haya Tourkou

- Noen yrker krever lappen, mens i andre yrker kan en ha det fint uten lappen. NAV hjelper folk til å finne en passende jobb. Hun mener at NAV i særskilte saker vil dekke kostanden for lappen hvis det fører til jobb. Det gjelder for yrke som lastebilsjåfør og arbeid med tunge kjøretøy.

Foto: Haya Tourkou

Foto: Haya Tourkou

Nøkkelord