Sørnett

CC Cowboys holder fortsatt toppnivå

CC Cowboys innfridde i høyeste grad. (Foto: Eirik Haugen)

CC Cowboys innfridde i høyeste grad. (Foto: Eirik Haugen)

Det er fredagskveld, og det er duket for CC Cowboys konsert på Kick. Sammen med vokalist Magnus Grønneberg har de fått med seg hans datter Hanna Maria Grønneberg.

Publisert:

Et fullstappet Kick gjorde seg klar for en kveld med CC Cowboys, som i dag består av Magnus Grønneberg (vokal, gitar), Jørn Christensen (gitar), Per Vestaby (bass), Agne Sæther (trommer) og Kyrre Fritzner (gitarist og piano). De var denne fredagskvelden klar for å servere publikum et fat av klassikere. Første låt ut var Inriss fra albumet med samme navn. Deretter fulgte de opp med "Kom igjen" som er en av de gode klassikerene fra bandet fra Fredrikstad. Dette gjorde at de fremmøtte våknet og allsangen var i gang.

En fremtidig musikkstjerne

Etter noen CC Cowboys låter kom Hanna Maria Grønneberg ut på scenen. Sammen med sin far, spilte de låter fra albumet " I skyggen av en engel", som de har produsert sammen. Av duoen fikk vi høre sanger som "Stjerneskudd", "Himmelseng", "I skyggen av en engel" og " Holder du ut med meg". Duoen presenterte sanger i et annet tempo enn vi vanligvis er vant med når CC Cowboys spiller, og det ble derfor 30 - 40 minutter med litt roligere musikk. For noen var det sikkert veldig kjekt å høre avslappende sanger, mens for andre (inkludert undertegnede) føltes det ut som 30 lange minutter. Når det er sagt, skal jeg ikke legge skjul på at hun ligner veldig på sin far i måten å synge på, og hun har absolutt potensialet til å bli like stor som Magnus Grønneberg.

Strømstans

[img102544_2RM]

Etter en mer eller mindre halvspilt konsert ble det strømstans på scenen. Dette taklet CC Cowboys utmerket og spøkefullt fra Magnus Grønneberg ble det sagt at de har spilt så hardt at strømmen har gått. Mens de ordnet opp i strømproblemet, slo Grønneberg til med en akustisk versjon av "Et skolebrød i storefri" . Dette viser at de er en erfaren gjeng som står på scenen sammen.

Klassikere på rekke og rad

Da de hadde ordnet opp i det lille strømbruddet ble det først "Jern og metall" , "Nå kommer jeg og tar deg", " Tigergutt" og "Vill, vakker og våt". Stemningen var absolutt god blant de som tok turen til Kick.  Det ble mye synging for publikum da godlåtene kom på rekke og rad. Til og med undertegnede måtte synge med på mange av låtene. CC Cowboys gikk av scenen da det gjenstod et par sanger (som de fleste band gjør), og som alltid på en konsert ble bandet ropt ut på scenen igjen. Som ekstra numre spilte de blant annet låtene "Harry" og "Kanskje du behøver noen".

Med unntak av låtene vi fikk høre fra far og datter Grønneberg var dette en konsert som det var kjekt å gå på. Det virket også veldig på meg at alle de andre (på en snittalder på 40 år) også hadde en kveld som var storartet.