Sørnett

Celeber quiz-oppvarming

Publisert:

I podkasten Krisemøte, prater Kristopher Schau og Kyrre Holm Tønne Johannessen blant annet om hvordan det er å være mann i 40-årene. Dette inkluderer både hvilke forandringer de ser i sine erogene soner, ett sveitsisk spyletoalett, og også mye om sin favorittsjokolade, After Eight. I går gjestet de Kristiansand og Østsia for første gang.

- På østsia i dag, så er det oss, også er det quiz. Vi har skjønt at vi på en måte varmer opp for quizen som kommer etter oss, sier Kristopher i det han slenger beina på bordet.

Guttene i Krisemøte er som vanlig i godt humør når vi møter dem før showet. Veggene backstage på Østsia er fylt med graffiti og gamle konsertplakater, og vi blir møtt med en klem fra de begge. De ankom Kristiansand to timer tidligere, og nå sitter de i de sorte skinnsofaene og spiser tørket mango og After Eight.

Rundt 80 publikummere møtte opp da podkasten var med på å åpne Student UGA i Agder. Podkasten ble startet av guttene i 2015, som en slags fortsettelse på programmet ’’Middagshøyden’’ på NRK P2, til ’’Topp 5 med Kyrre og Kristopher’’, som de tidligere produserte for WiMP. Podkasten har siden oppstarten rukket å bli en av Norges største, med 2 millioner nedlastninger. Tidligere har de besøkt både Grimstad og Tvedestrand, men i går kveld avholdte de sitt første Krisemøte i Kristiansand.

- Dette er vel ikke første gang dere besøker Kristiansand?
- Å nei! Vi har jo vært her mye sammen her i gamledager, blant annet på Quartfestivalen med vårt gamle radioprogram Karate, men som Krisemøte er dette første gang vi er her. Det nærmeste vi kommer er vel en hyggelig kveld vi hadde i Tvedestrand for noen måneder siden, med blant annet bh, sykkelhjelm og bokdykking, forteller de.

- Det er jo en del studentuker over hele landet, sånn inimellom. Hvilket forhold har dere til det?
- Vi har ikke gjort så mye studentuker, men det var jo den i Grimstad i fjor. Lurer på om det var en i Volda eller Sogndal, men vet ikke. Jeg går i surr ass, sier Kristopher. – Man er jo mye på studentsteder, men man vet liksom ikke om det er en uke eller ikke. Men vi er ofte på steder hvor det er mye studenter.

- Da jeg var student, så var det ikke sånne uker. Nå er jo det mange år siden da, men det var liksom bare en høst, eller en vår da, med fest. Så uker har jeg egentlig ikke vært med på. Det høres gøy ut da, men jeg vet ikke helt hva det går ut på, forteller Kyrre og tar en slurk fra koppen sin.

Torsdag kveld på Østsia betyr for mange studenter ukens torsdagsquiz. Guttene går derfor litt tidligere på scenen enn de normalt pleier å gjøre. De er begge glade i å være ferdig tidlig med ting, så dette gir pluss i Kristiansandsboka.

- Jeg digger det, helt rått! Sier Kristopher entusiastisk. – Jeg ble så glad når jeg så det, klokka seks! Det kan jo liksom ikke bli tidlig nok for min del!

- Jo, det kan det, skyter Kyrre inn. – Showet i Alta var for tidlig, klokka to. Det var ikke for tidlig for oss, men for tidlig for publikum. Folk var så fulle at de sovna, for de hadde jo ikke lagt seg kvelden før.

Populært med quiz rundt Krisemøte-live
- Vi har skjønt at det er populært med quiz da, sier Kyrre. –For da vi var i Grimstad i høst, så var det ikke fullt hus, men arrangøren fortalte oss at quizen som hadde vært kvelden før, da hadde det vært så skinnsykt med folk, det stod folk ute i gangen og sånn.

Kristopher er ivrig.

- Da vi har i Larvik vet du, så var det quiz, men til en forandring, før oss. Da ble vi med som deltagere, og gjorde det dårlig. Vi kom vel nesten på sisteplass?. Quizen inneholdt mye Larvikstoff, som hva heter kona til Jørn Lier Horst og sånn, som vi ikke visste. Anita, var det det? Spør Kris og ser på Kyrre. Jeg håper det.

- Vi har fått streng beskjed om å være ferdig i tide i dag, så vi ikke rarer quizen. Så vi må holde det litt kort i dag, snakke litt fort. Neida, vi skal holde oss til vanlig tid.

En av grunnene til at guttene startet programmet ’’Middagshøyden’’ i sin tid, som senere utviklet seg til å bli podkasten, var for å ha et sted hvor de kunne fortelle om endringer i sine egne kropper ettersom de ble eldre. Negative, og også positive- dersom det fantes noen. –Men hvorfor akkurat podkast, og ikke en radiopilot, for eksempel?

- Det er jo mye lettere å gjøre det selv med podkast da, sier Kyrre. – Da kan vi jo bestemme alt selv, og.

- Også kan du ikke så sparken, som jo er megabra i min tilværelse i hvertfall, skyter Kristopher inn.

- Ja, for du har jo fått sparken en del ganger fra radio? Fortsetter Kyrre.

- Ja, sier Kristopher. –Så for meg så føles dette langt tryggere. Det var veldig deilig å bare kunne gjøre akkurat som vi ville, og det gjør vi jo egentlig fremdeles. Vi er litt dårlige på det å ha sjef. Det har jo aldri gått bra med meg, det å ha sjef. Du, Kyrre, du er ganske god på det, mens jeg er elendig.

- Helt til slutt, deres topp 3 mennesker fra Kristiansand eller Sørlandet?

Kyrre er kjapt på.

- Det må vel bli Terje Formoe, Janne Formoe og, kan jeg fler?

Kristopher sliter, men har ett navn klart fra start:

- Jeg klarer jo ikke å rangere de med en gang, men jeg skal ha Pål Hetland på lista i hvert fall. Hvem andre er det som er herfra da?... Men da må det bli Mette-Marit, Agnes Kittelsen og Pål Hetland for meg, ass.

Kyrre kommer på ett navn til:

- Jeg vil også si Preben Formoe, lillebroren til Janne. (her mener han sikkert Marius, som broren egentlig heter, journ. anm.)

[embed]https://youtu.be/XiYdwSp6B7c[/embed]