Sørnett

Det våte Sørlandet

For litt over ett år siden flyttet jeg til Kristiansand. Jeg trodde jeg skulle flytte til en by full av sommer, sol og glede. Det slo feil.

Publisert:

I hvert fall det første. Sørlandsidyllen er noe jeg har kunnet se langt etter.

Det siste halve året har det vært 93 regnværsdager. Altså hver andre dag. Og det har regnet mye. Snittet har ligget på 105 mm i måneden, det er 3,3 mm om dagen det. Hver dag. I et halvt år.
Men dette viste seg å ikke være noe nytt. Riktignok har det regnet noe mer enn normalt ifølge tallene fra Meteorologisk Institutt. De siste 30 årene har snittet ligget på 94,5 mm i perioden april til september, men allikevel. Hvorfor var det ingen som fortalte meg dette før jeg flyttet nedover? Tydeligvis burde jeg ha sjekket ut dette bedre selv.
I mine øyne var Kristiansand alltid Kaptein Sabeltann, blide sørlandsjenter, og måkeskrik fra den solfylte skjærgården. Jeg har ikke sett Kaptein Sabeltann, de fleste jentene klager og syter, mens måkene bare driter på vinduet der jeg bor.

En glede har jeg i det minste funnet her nede. Studentlivet. Å være student er utrolig bra. Men ingen av dem jeg studerer med er fra Kristiansand. Grunnen til at vi har det bra sammen, er enkel. Jeg tror nok at vi er i samme båt.  Vi skaper vår egen glede. Men dette kunne vi vel gjort hvor som helst?

Er du også lei regn og dårlig vær? Si din mening her.