Sørnett

Eksklusiv gjenbruksmote på catwalken

Fernanda brukte lang tid på å plukke ut hvilke 6 antrekk som skal vises på catwalken fredag kveld. FOTO: Stine Elise Jølsett

Fernanda brukte lang tid på å plukke ut hvilke 6 antrekk som skal vises på catwalken fredag kveld. FOTO: Stine Elise Jølsett

Bella Donna Vintage & Second Hand kommer til å vise Vintage Couture på catwalken i kveld.

Publisert:

Fernanda Arredondo sin bruktbutikk, Bella Donna Vintage & Second Hand, ble nominert til å konkurrere om å bli Kristiansands beste

motehus av Oslo Fashion Awards. I kveld skal Vintage-butikken sende 6 modeller nedover catwalken med 6 forskjellige antrekk.

- Vi skal ha 6 antrekk på catwalken, Vi valgte antrekk med tilbehør som smykker, hatter, vesker og sko, og så å si alt kommer fra vår butikk. Vi ville bruke mest mulig herfra, forteller Arredondo.

Mye research

Arredondo brukte mye tid på å finne ut hvilke farger, former og stoff som var høstens trender.

- Vi brukte lang tid på research for å finne ut hva som er in denne høsten. Vi ville blande den nye trenden sammen med det gamle, forteller butikkeieren.

Arredondo utdyper at hun ville ha høstens trender blandet sammen med noe unikt.

- På catwalken kommer det til å bli vist farger som burguner og lapisblå, siden dette er høstens farger.

Opprinnelig ville Arredondo ar tre damer og tre mannlige modeller på catwalken, men de endte opp med å ha 6 dametrekk.

- Vi har bare klær for damer på catwalken. Hvis vi skulle hatt 3 dameantrekk og 3 herreantrekk, som vi egentlig hadde tenkt, hadde vi måtte funnet mange flere herreantrekk, siden vi har flest dameantrekk i butikken.

Vintage Couture

Antrekkene som skal vises på catwalken er trender fra 1920-1980-tallet.

- Antrekkene vi skal ha på catwalken er fra forskjellige tidsepoker. Vi vil gjerne vise de forskjellige vintage-epokene, derfor ha vi valgt alt fra 1920 til 1980-tallet, forteller Fernanda.

Antrekkene de har valgt er vintage couture, altså eksklusive gjenbruksklær. Og de eldste antrekkene som skal vises på catwalken går helt tilbake til 1920-tallet.

- Den ene kjolen vi skal ha på catwalken er fra 1920-tallet. Den er sjelden og ingen andre har den, det er en av grunnene til at vi valgte å ha denne på catwalken, forteller Arredondo.