Sørnett

Et hjørne fattigere

Publisert:

Da det tidligere i uken ble klart at utestedet På Hjørnet stengte dørene for siste gang, tok det ikke lang tid før det haglet med sympatimeldinger på facebook.

Siden som før fungerte som en oppslagstavle, ble på kort tid forandret til noe som minnet mer om en kondolanseprotokoll.
Det vil ikke lenger bli diskutert om det er riktig eller galt å si på På Hjørnet eller ei.
Akustisk søndag har mistet sitt faste tilholdssted, og konsertkonseptet trashpop står uten en av sine faste arenaer.

Hva vil nedleggelsen av byens mest kjente hjørne føre til? Vil det bare gå ned i historiebøkene som et helt vanlig utested, eller vil det sette spor?

Jeg mener at byen har mistet litt av bredden i kulturbildet som følge av dette. Kristiasand har ikke lenger det samme tilbudet for musikkintresserte, som var tilfelle for bare en liten uke siden.

På Hjørnet var et sted med musikken i fokus, og det har i flere år vært en selvskreven arena for unge og lovende musikere.

Det er tragisk at det i en by som Kristiansand ikke lenger er marked for et sted som På Hjørnet.

Nå får vi ta tiden til hjelp, og se om kvadraturen etter hvert vil få et nytt tilskudd som kan erstatte byens manglende hjørne.

IMG_6814

Nyheter Vis flere

Flere trekker seg fra politikken
Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.