Sørnett

Et lite avbrekk fra hverdagen

Fra venstre bak: Morieu Stolt-Wielsen, Tor Oscar Askildsen. Fra ventre foran: Toril Brantzeg, Harald Solaas. Foto: Erik Eieland

Fra venstre bak: Morieu Stolt-Wielsen, Tor Oscar Askildsen. Fra ventre foran: Toril Brantzeg, Harald Solaas. Foto: Erik Eieland

Stemningen står i taket når Sørnett tar turen innom den populære Quizen på kick

Publisert:

KRISTIANSAND: - Vi kom hit for første gang for to uker siden og har vært med siden da. Her er det god stemning og folk hygger seg utenom daglige gjøremål, sier Tor Oscar Askildsen, som er et av medlemmene i Team Energy.

Blant lagene som konkurrerer om premiepotten på 900 kroner, setter jeg meg ned med Team Energy som har plassert seg rundt et bord foran scenen. Team Energy består vanligvis av en gjeng på seks personer fra bedriften TT Energy, men i kveld er de bare fire. Praten går løst for å komme frem til de riktige svarene, avbrutt av latter og et par stimulerende slurker fra halvliterne.

Mange på kick
- Det virker som det alltid er mange folk her, det har nesten vært fullt hus hver gang vi har stilt lag, svarer Harald Solaas, på spørsmål om det er like godt oppmøte hver gang.

Quizen er et populært arrangement som trekker svært mange.

- Konseptet er å feire hverdagen litt, sier quizmaster på Kick, Hege Hummelvoll

- Vi tar gjerne imot råd og ønskekategorier fra deltagerne. Det er ikke alltid like lett å finne varierte spørsmål som passer alle. Hvis vi bruker spørsmål og temaer som folk sier de er opptatt av, vil quizen bli mer interessant, og folk vil dukke opp på quiz oftere, sier Hummelvoll.

Da er vi i gang
Quizen kommer i gang og etter del en, føler laget at de er inne på noe.

- Første del gikk ganske bra, allmennkunnskap er noe vi kan, sier lagets eneste jente, Toril Brantzeg med et lurt smil om munnen.

- Vi ser ikke fram til musikkdelen nå. Der er vi ikke så gode, kommer det fra Harald Solaas.

Etter musikkinnslagene har ikke laget håpet om førsteplass inne, men humøret har ikke tapt seg for det. Her diskuterer de svarene på siste.

[sniplet faktaboks]- Morieu, du som skulle kunne litt om Grand Prix, det så vi ikke noe til, sier Tor Oscar med et smil om munnen.  Det blir en god latter rundt bordet.

De får svarene tilbake og de er ikke veldig oppløftene for laget. De ligger nå på en 12 plass. Dette bryr derimot Team Energy seg lite om. De gleder seg bare til hurtig-quiz spørsmålene.

- Der pleier vi å være gode, sier Harald. Toril er enig.

- Jeg trodde ikke de bak oss skulle være så bra, men de ligger jo på andre plass, sier Tor mens han peiker på laget bak seg.

Hurtig-quizen går unna. Laget virker fornøyde med spørsmålene. Rundt  i lokalet diskuteres det rolig om hva som er det riktige svaret.

Morsomt å være med
Hege forteller også om et lag som alltid er med, men ender som regel opp rundt 15 plass. Hun har spurt hvorfor de stadig kommer.

-De syns det er gøy, og de bryr seg ikke om resultatet. Det som er moro er at de kan bli sendt til Weekend i Oslo. Med tanke på at vi sender et av de lagene, som har deltatt mest på slutten quiz sesongen, sier Hege Hummelvoll

Quizen avsluttes med at de roper opp vinnerne. Det er ikke Team Energy. Det bryr de seg ikke noe om, de er alle enige om at dette har vært en bra kveld.