Sørnett

- Et nytt konsertmiljø

Karpe Diem spiller på Kick 23.november. Pressefoto: Martin Johansen

Karpe Diem spiller på Kick 23.november. Pressefoto: Martin Johansen

Høstens konsertbegivenheter er mange, og kommunenes kulturdirektør, Stein Thore Sorthe er strålende fornøyd.

Publisert:

Siden 2009 har kommunens kulturseksjon spesielt valgt å satse på musikk, og nå viser det seg virkelig at artistene ønsker å komme til byen. Høstens store begivenhet, Dark Season, kan blant annet skilte med artister som Boney M, Nik Kershaw og Smokie.
I tillegg holdes det flere enkeltkonserter med blant annet Karpe Diem og Oslo Ess. Selv har ikke kulturdirektøren usikker på hva han skal se utover høsten.
- Jeg skal i hvert fall innom Dark Season, men jeg har ikke bestemt meg for hvem jeg skal få med meg der, sier Sorthe til Sørnett.

Syv millioner til Kilden
Flere av konsertene arrangeres i Kilden. Etter at kulturhuset sto klart har kommunens kulturavdeling spyttet inn syv millioner årlig i Kilden, og betydelige mengder av disse beløpene er ifølge kulturdirektøren brukt til konsertsatsning. I høst vil blant annet Jonas Alaska og DeLillos spille her.

Roser miljøet

[img70175_2LM]

Før var det Quartfestivalen som Kristiansand var kjent for i musikkmiljøet. Dette har endret seg.
- Jeg syntes det er godt med en miks av store og små artister, nå kommer artister til Kristiansand året rundt, ikke bare om sommeren, forteller Sorthe.
Han skryter av Trashpop og de andre arrangørene som har jobbet hardt for å bygge opp konsertmiljøet etter Quarten gikk konkurs.
- De har gjort en god jobb for musikken i byen, jeg vil si at konsertmiljøet er blitt mye bedre nå, enn før, avslutter Sorthe.