Sørnett

Festmiddag mot oljeboring

God stemning på Bølgen og Moi Foto: Maria W. Bratsberg

God stemning på Bølgen og Moi Foto: Maria W. Bratsberg

Fisk fra Lofoten og oljeboring var temaet under gårsdagens protestmiddag på Bølgen og Moi.

Publisert:

Torsdag 3. februar inviterte  Naturvernforbundet i Kristiansand til en bedre middag på restauranten Bølgen og Moi i Kristiansand. På menyen sto blant annet skrei fra Lofoten. Sørnett kom til festen rett etter forretten og deltakerne så ut til å kose seg i det gode selskapet.
- Ja, nå venter vi på hovedretten. Åh, der kommer torsken, sier lederen i Naturvernforbundet og vertinne for kvelden, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. Hun sier formålet med festen er at folk skal lære og å bli engasjerte. Dette er ikke en demonstrasjon, og det er første gang jeg har leid en hel restaurant, påpeker Marte Rostvåg Ulltveit-Moe.

Må velge

- Hvis du skal oppsummere konflikten i Lofoten, Vesterålen og Senja med to ord, hva vil du si da?

- Det handler om valget mellom å tjene mye penger fort, eller å bevare fornybar energi og drive eksport av blant annet fisk. Ressursene i nord er gode på alle måter. Dessuten vil en eventuell oljeboring fjerne levebrødet til mange mennesker.

Ivrig og engasjert

[img32994_2RS]

Ullveit-Moe er tydelig begeistret over  dagens fest. Hun er så ivrig at under fotograferingen løper hun til døren da to turister kommer inn "Hi, I'm the host of this party. If you want to join us you are welcome," sier hun full av selvtillit. Hun er en stolt vertinne som virkelig tror på det hun står for.

 

Det er nå vi må engasjere oss!

Ingeborg Gjærum(25) var kveldens hovedtaler. Hun sitter i styret til Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Tideligere var hun leder i Natur og Ungdom.
- Hva er poenget med festen?

[img32994_3RM]

- Vi ønsker at folk skal bli berørt og interessere seg for konflikten. Vi vil forklare hva konflikten egentlig handler om til folk. I de neste månedene kommer vi til å intensivere arbeidet og markere oss i Norge. Folk må forstå at det er nå vi må jobbe, det er nå vi må engasjere oss og demonstrere for nå skal politikerene fatte en beslutning vedrørende oljeboringen i Lofoten. Vi er sikre på at vår side av saken har de beste argumentene, vi har spesialistene på vår side. Vi ønsker å få fakta fram til folket, sier Gjærum til Sørnett.