Sørnett

Fikk kontrakt med Team Plussbank

ARTIC TOUR OF NORWAY: I sommer gjorde Thomas (til venstre) og Team Plussbank en solid jobb under Artic Tour of Norway. Bak Thomas sykler lagkamerat Andreas Erland. FOTO FRA VIDEO

ARTIC TOUR OF NORWAY: I sommer gjorde Thomas (til venstre) og Team Plussbank en solid jobb under Artic Tour of Norway. Bak Thomas sykler lagkamerat Andreas Erland. FOTO FRA VIDEO

Thomas Larsen har syklet siden han var ti. I fjor fikk han oppfylt en av sine drømmer da han skrev under en to-års kontrakt med Team Plussbank, laget til Thor Hushovd.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=czkjclfErNE[/youtube]

- Jeg trener vanligvis en økt om dagen, men de dagene jeg ikke er på jobb kan jeg gjerne ha to økter, forteller Larsen. [faktaboks]

19-åringen har drevet aktivt med landeveissykling siden han var ti, og har i løpet av disse årene deltatt på alt fra Norgescup og Norgesmesterskap til Verdenscup for juniorlandslaget. Men et av karierens hittil største høydepunkt kom i fjor sommer da han fikk kontrakttilbud fra kontinentallaget Team Plussbank, som eies av en av Thor Hushovd.

- Det var ufattelig stort! Jeg kommer aldri til å glemme da jeg ble oppringt den sommeren. Å bli invitert til Thor Hushovd i Grimstad var litt høytidelig. Det var ufattelig gøy, smiler 19-åringen.

Siden det har vært hans første sesong i Team Plussbank har han ikke fått muligheten til å være med på de største rittene, men han fikk likevel brynt seg på både nasjonale og internasjonale toppritt.

Prestert bra

I løpet av hans første sesong som kontinentalrytter har han deltatt på ritt i både Frankrike og Kroatia. Men han har også deltatt på nasjonale ritt som Norgescupen og Artic Tour of Norway. Han deltok også under årets Norgesmesterskap i Grimstad, hvor han var en av dem som hjalp Thor Hushovd frem til seier. Det å bli kontinentalrytter er krevende. 19-åringen mener at det er hardt arbeid og gode prestasjoner som gjorde at han fikk tilbudet fra kontinentallaget.

Fra starten av syklet han for Kristiansand Cykleklubb. Det året han ble juniorrytter valgte han å melde overgang til Grimstad Sykleklubb (GSK). Etter to sesonger i klubben fikk han tilbud fra Team Plussbank.

Begynte tidlig

Allerede som tiåring prøvde stefaren å få ham til å begynne med landeveissykling. Det gikk ikke lenge før han fant ut at dette var noe han ville drive med.

- Jeg ble veldig ivrig, veldig fort. Til å begynne med startet jeg veldig lett med terrengsykling, men jeg fant etterhvert ut at det var landeveissyklingen jeg brant mest for, forteller 19-åringen. Siden han startet med landeveissykling er det stefaren som har trent ham. Idag fungerer han som trener for både Thomas og hans lagkamerat Andreas Erland, som også bor i Kristiansand.

Annerledes ferie

Når alle ritt er fullført og sykkelsesongen er over, får syklistene en liten ferie. Men ferie for kontinentalryttere betyr ikke at de kan ligge på latsida en hel dag.

- Jeg har hatt en roligere periode etter at sesongen var over. Da slapper jeg av både fysisk og mentalt etter en lang sesong, og så forbereder jeg meg til en ny sesong og etterhvert opptrening.

Etter tre-fire uker med ferie er det igjen på tide å øke treningsmengden.

- Nylig var jeg ute og koste meg på en tre timers lang tur på racersykkelen. Nå som jeg begynner opptreningen igjen er jeg ute og løper, trener spenst og spiller tennis. Hva enn jeg har lyst til å gjøre så er det på denne tiden av året jeg har muligheten til å gjøre det, sier sykkeltalentet.