Sørnett

Film for forelskede

Channing Tatum og Rachel McAdams som Leo og Paige. Foto: Filmweb.no

Channing Tatum og Rachel McAdams som Leo og Paige. Foto: Filmweb.no

"Elsk meg igjen" er en film for forelskede par.

Publisert:

"Elsk meg igjen" (originaltittel: "The Vow") starter sukkersøtt og eventyrlig med en mann og en kvinne som finner kjærligheten, og gifter seg. Mannen heter Leo (spilt av Channing Tatum) og damen heter Paige (Spilt av Rachel McAdams. Hun er skulptør og kunststudent, han driver et musikkstudio. De fyller dagene med romantiske utflukter og andre typiske kjæresteting. Det er på vei hjem fra en slik kjæresteting at ulykken inntreffer.

Ulykken

En lastebil kjører inn i parets bil, og Paige blir slengt gjennom (!) frontruta. Leo klarer seg imidlertidig bra, men får sjokk da hans kone våkner opp uten å huske hvem han er. Ulykken har rammet hennes minne, og hun husker ingenting av deres tid sammen. Dette motiverer Leo til å få sin kone til å forelske seg i ham enda en gang, noe som fører ham ut i ukjent terreng. Familien til Paige vil ta seg av henne, og Leo havner i en anstrengt situasjon. Er det best å la hennes rike familie forsørge henne, eller skal han kjempe for deres glemte kjærlighet? Hans søken etter sin kone fører ham inn i et spindelvev av løgner, svik og sosietetsliv.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Karakterbygging

Noe som mangler i denne filmen er karakterbygging. Det blir etablert at Leo og Paige er del av et slags kunstnermiljø, men man blir aldri skikkelig introdusert for noen i miljøet. Siden filmen spiller mye på kontrastene mellom to miljøer, er det rart å ikke fremheve dette andre miljøet skikkelig. Filmen har en god del humoristiske øyeblikk, men svikter spesielt i slutten. Tidsrammene legges ikke klare nok, noe som kan virke overraskende. På tross av dette er det en film jeg gjerne kan anbefale, spesielt for par. Dette er Michael Sucsys andre film som regissør, og han lykkes med å lage en film for nyforelskede. Filmen har premiere 18. mai.