Sørnett

Fra Texas til Kristiansand

Lainey Wright kommer til Østsia i februar. Her er et bilde fra en av konsertene hennes. (Foto:Pressebilde)

Lainey Wright kommer til Østsia i februar. Her er et bilde fra en av konsertene hennes. (Foto:Pressebilde)

Lainey Wright fra Texas kommer på besøk i februar mens Sarah Evelyn fra Kristiansand kommer tilbake fra USA for å holde konsert i starten av mars.

Publisert:

 

Østsia annonserte nylig deler av programmet sitt for våren 2015. Nyansatte bookingansvarlig Karoline Danielsen (20) har høye forhåpninger for artistene som kommer og forteller at det kommer til å bli mange gode konserter fremover.
Lainey Wright er et navn som har vokst siden 2010 i det kristne musikkmiljøet, Kaja Gunnufsen kommer for å spille litt bittersøt hverdagspop og Rammsund har fått Språkrådet til å oversette Rammstein’s tyske tekster til nynorsk. Dette er fordi tekstene til Rammstein er ment for å synges på nynorsk i følge bandets medlemmer. Danielsen håper at denne variasjonen skaper nysjerrighet og kan trekke studenter.

- Det må være noe som skaper liv, personene eller artistene vi booker må kunne by på seg selv, forteller Danielsen når hun skal forklare hva hun ser etter når hun booker artister. Her prøver hun å tenke på hva som kan være passende for studentene, samtidig som hun ønsker at det skal være noe hun selv liker og selv har troen på.
De som er med på bookinglaget har stor frihet til å booke, men Danielsen ønsker at de som booker faktisk skal være gira på de som bookes.

Her prøver de å være så fleksible som mulig slik at alle som er med får muligheten til å booke noe de interesserer seg for og slik at de kan booke så alle miljøer får sjansen til å vise seg frem. Østsia satser på ett så variert program som mulig slik at alle kan finne seg noe der, hovedsakelig studenter men andre interesserte er hjertelig velkomne.

[faktaboks]

16. Januar: Tiebreaker + Koil
Koil
- Powertrio som spiller riffbasert og hardtslående rock. Publikum kan glede seg til fullt kjør, høyt lydnivå og masse energi når denne gjengen spiller sin egenkomponoerte rockemusikk forteller Danielsen.
Tiebreaker
Liveband som har bygd opp et sterkt rykte. Har delt scenen med Dum Dum Boys, Kvelertak og en rekke andre band. Med sine over 150 liveopptredener siden 2013 er Tiebreaker noe å glede seg til når de spiller sin blanding av eksplosiv og groovy rock & roll blandet med blues og prog-rock.
23. Januar: Kaja Gunnufsen
I mars 2013 debuterte Gunnufsen med albumet ”Faen Kaia” som ble en kritikeryndling. Tekstene hennes er direkte, ironiske, og tidvis triste. Samtidig som de reflekterer rundt hennes egne tanker. Tidligere har hun besøkt Slottsfjell, Øya og By:Larm før hun i 2013 dro på Norgesturnè.
30. Januar: Rammsund
Norsk hard rock heavy metal band. Bandet covrer Rammsteins legendariske låter på nynorsk.
- Pulserende rytmer og beinharde riffs på nynorsk kommer til å skape mye morro og liv. Jeg er veldig spent på hva Rammsund har å by på og føler at de kommer for å feste med publikum forteller Danielsen.
21. Februar: The Dogs
Oslobasert band som spiller en kombinasjon av punk, soul og garrage. For 9 måneder siden rullet det inn høye terningkast etter at bandet slapp sitt andre album, og nå tidlig i januar slapp de sitt tredje album ”Black Chameleon Prayer”. Bandet består av veteraner fra Oslos rockmiljø med Kristopher Schau (Team Antonsen, The Cumshots) som frontmann.
25. Februar: Lainey Wright
Pop og folkartisten Lainey Wright har tatt turen fra Texas for å komme på besøk. Det er en countryvri på musikken hennes hvor hun snakker om reisen gjennom livet i låtene sine. Inspirerende sanger om kjærlighet, tap, skjebne og tvil er det som går igjen på repertoaret. Wright slipper album i 2015, muligens før hun spiller på Østsia.
7. Mars: Sarah Evelyn
- Sarah Evelyn er en jordnær singer-songwriter med en fantastisk stemme.
Evelyn er den eneste lokale artisten blant vårens bookinger, men kommer nå tilbake fra studier ved Berklee College of Music hvor hun har fått mye ros fra medstudentene sine. Dette har ført til at hun har fått mye oppmerksomhet og hennes kombinasjon av r`n`b, jazz og soul har vært en suksess på Kilden i Kristiansand, samt jazzfestivaler som Molde Jazz & Mandaljazz.