Sørnett

- Gir nordmenn mer tid

Butikken i markens Foto: Sindre Hopland

Butikken i markens Foto: Sindre Hopland

Sprakende farger, høyt og lavt, nytt og nyttig, og noe bare litt for gøy. Enklere Liv har de tingene du ikke visste du trengte.

Publisert:

Om du ikke orker eller har tid til å bevege hånden, kan Enklere Liv skaffe deg en visp som gjør jobben selv.

- Ja, vispen er blitt veldig populær, en av våre absolutt toppselgere, forteller Marianne Svendsen som eier Enklere Liv butikker både i Markens og i Vågsbygd.

 

Reiseartikler

- Jeg vet ikke om livet mitt blir så mye enklere her, men jeg finner mye bra til interrailen jeg skal på, forteller Amalie Melbø. Hun og de to venninnene Monika Krossøy og Heidi Ellingsen skal to uker ut i Europa med tog.

[img80260_2LM]

- Jeg skal kjøpe en oppblåsbar nakkepute og så tenker jeg på å kjøpe et håndkle de har, som tørker veldig fort. Vi kommer jo til å være mye på farta, ler Melbø.

- vi har folk i alle aldre innom, mange eldre på formiddagene og så kommer ungdommen utover ettermiddagen og kvelden, forteller butikkeieren fornøyd. Hun forteller at folk er nysgjerrige på en butikk som er utenom det vanlige.

 

Vant pris

Enklere Liv kjeden vant prisen som årets butikkjede i 2012. Prisen deles ut av Nordic Council of Shopping Centers, og i år var det nesten 250 butikker med i kåringen.

- Det er veldig gøy å vinne en slik pris, vi har vært flinke til å ta inn mange nye ting og konseptet vårt skiller seg fra de fleste andre, sier Svendsen som nå viser frem en spesiell børste som verken skader eller sliter på håret.

 

Mye forskjellig

Om butikken er i verdensklasse kan sikkert diskuteres, men de reklamerer for både verdens mykeste pute og verdens beste kløpinne.

I hyllene på Enklere Liv finner man alt fra kjente produkter som Revitive sirkulasjonstrener til mindre kjente produkter som propell til papirfly og kam til rygghårene. På spørsmål om butikken gjør hverdagen så lett av nordmenn blir slappe svarer hun smilende kontant

- Nei, ikke slappere, du får bare ekstra tid til  å gjøre mye annet. Som for eksempel å komme her og handle litt, ler hun med glimt i øyet.

Ingen blir yngre med årene, og med en eldrebølge på vei, er det marked for et enklere liv. Men om livet blir lettere å bære ved hjelp av butikken i markens blir opp til hver enkelt å bestemme.