Sørnett

God variasjon fra Hellbillies

LEVERER: Hellbillies var et av mange band som opptrådte under helgens Dark Season-festival. Foto: Jørgen Johansen

LEVERER: Hellbillies var et av mange band som opptrådte under helgens Dark Season-festival. Foto: Jørgen Johansen

Det blir mange låter av et tosifret antall utgivelser. Publikum fikk høre både nytt og gammelt materiale da Hellbilles spilte på KICK lørdag kveld.

Publisert:

Hellbillies har vært gjennom mye etter 20 år på veien. I løpet av sin fartstid har de etterhvert blitt et av Norges mest anerkjente band, og spiller fremdeles for fulle hus rundt om i landet. Lørdagens konsert starter med Sjuk, den første låten fra deres nyeste utgivelse Leite etter lykka. Bandet består av fem medlemmer. Aldersforskjellen på opptil 23 år mellom den yngste og den eldste ødelegger ikke for et godt samspill mellom bandmedlemmene, og alt stemmer fra start til slutt. Hellbillies har en formidabel jobb med å bestemme hvilke låter de skal fremføre etter så mange utgivelser. Her må det prioriteres, og miksen mellom låter fungerer godt. Noen av sangene er selvskrevne, mens noen ikke slipper gjennom nåløyet på grunn av den store bredden i bandets materiale.

Ikke bare sang

Aslag Haugen og Arne Moslåtten er duoen som står for låtskrivingen. Country- og rockegruppa fra Ål i Hallingdal har i løpet av 20 år skrevet tekster som blant annet omhandler kritikk av Telenor, veistandard og mye annet. Mellom noen av låtene står noen av bandmedlemmene frem med egne soloprestasjoner. Lars Christian Narum viser et stort engasjement når han trår til på tangentene. Publikum får også høre gitarspill av høy klasse når Lars Haavard Haugen tar frem kassegitaren og fremfører instrumentallåten All alone. Haugen blir rangert som en av landets fremste gitarister, og det er ikke rart når vi hører ferdighetene hans gjennom konserten. Mange i publikum rocker intenst når han drar frem sitt ytterste. Underveis i sangene trekker gitarist Lars Haavard Haugen mot bror og vokalist Aslag Haugen, mens fingrene går løpsk på gitarhalsen. Publikum synger av full hals og applauderer når de hører de første tonene på mange av publikumsfavorittene.

Det var ikke bare Hellbillies som underholdt sørlandspublikummet denne helgen. Under årets Dark Season-festival var det mye fokus på norsk musikk, og konsertfavoritter som CC Cowboys og Postgirobygget var også booket til festivalen. Resultatene ble et stort salg av forhåndskjøpte billetter. Disse tre konsertfavorittene samlet i overkant av 2000 publikummere.

Engasjert publikum

Ei krasafaren steinbu, Mørkemann og Sur som rognebær er sanger som må med når Hellbillies opptrer. Mot slutten av konserten er det tid for allsang og publikum blir ekstra ivrige når ett av bandmedlemmene tar frem mobilen og filmer under allsangsekvensen. Vokalist Aslag Haugen oppsummerer konsertopplevelsen i sin introduksjon av sangen Leite etter lykka.

- Det er flott å være tilbake i Kristiansand og Dark Season-festivalen. Dette er en perfekt dag til å lete etter lykka, sier han fra scenen. Lørdag kveld var definisjonen av lykke å være til stede på Hellbillies-konsert.