Sørnett

Håper på feststemte mennesker

Fra og med i dag, torsdag, holder utestedet Kick i Kristiansand sin egen versjon av Oktoberfest. Fulle hus melder Narve Ellefsen.

Publisert:

- Vi har et skikkelig ompa-orkester, så vi regner med det blir en kjempefest, sier innehaver Narve Ellefsen til Sørnett.

Han håper årets fest blir like bra som de forrigegående, med feststemte mennesker i lederhosen og dirndl (kvinnenes tradisjonelle kjole).

- I kveld har vi fokus på studentene, og alle bord er reservert. På lørdag er også alle bord som kan reserveres opptatt, men vi har fortsatt igjen noen bord man ikke kan reservere, forteller Ellefsen.

Historie
Oktoberfesten holdes hvert år i slutten av september i München, men opprinnelig startet denne begivenheten som en bryllupsfest arrangert for den bayerske kronprins Ludwig og hans prinsesse Therese. Den ble arrangert 12.oktober i 1810.

Festen ble etter hvert en festival for hele Bayern, avsluttet av et hesteløp. Dette hesteløpet ble hele grunnlaget for oktoberfesten fordi det ble så populært blant befolkningen at de ønsket dette som en årlig begivenhet.

I 1811 skulle det nok en gang avholdes hesteløp, i tillegg til en landbruksutstilling som ble holdt for å styrke landbruket.  Hesteløpene finnes ikke lenger i dagens oktoberfest, men hvert tredje år holdes fortsatt landbruksutstillingen.

Ølfesten vi kjenner den som kom ikke før i 1890 årene, da landeierne byttet ut de små populære ølbodene med store øltelt og ølhaller i samarbeid med bryggeriene.