Sørnett

Hjelper med stor beredskap

Med uniform: Alfred Georg Klausen forteller at de frivillige i hjelpekorpset alltid bruker uniformen. Foto: Anders Bilet

Med uniform: Alfred Georg Klausen forteller at de frivillige i hjelpekorpset alltid bruker uniformen. Foto: Anders Bilet

Brekker du et ben ute i skiløypene i Kristiansand, vil Alfred Georg Klausen og de andre i Røde Kors komme og hjelpe deg.

Publisert:

- Vi er raskt ute på ulykker, og er den største frivillige beredskapen på dette området, forteller Alfred Georg Klausen i hjelpekorpset stolt, til radiosendingen på Mediehøgskolen.

Røde Kors er førsteprioritet
Røde Kors Hjelpekorps krever mye arbeid, og at man legger ned mye tid. Alfred Georg Klausen er tydelig på hva han synes er viktig.

- Jeg får mye igjen for å jobbe i hjelpekorpset. Noen ganger kommer ting i veien, men jeg synes arbeid med hjelpekorpset er mer spennende enn alt annet, forteller han.

Sosialt arbeid
Alfred Georg Klausen kommer med noen av hovedgrunnene til at han selv, og mange andre blir med i hjelpekorpset.

- Det er et sosialt aspekt, som alltid gjør det hyggelig å være med. Man jobber med folk med samme interesser, men ulik bakgrunn, forklarer han.

Klausen kommer videre med eksempler på hvilke sosiale aktiviteter Hjelpekorpset bedriver sammen.

- Vi kommer inn gratis på Start-kampene på Sør Arena. Mange av oss liker det, sier han.

[img56790_2RM]

Føler et felles ansvar
Arne Hjulstad forteller i radiointervjuet at omlag 100 000 føler seg alene i Norge.

- Røde Kors Omsorg bruker mye tid på å besøke ensomme, forteller han.

Med dette kommer grunnen til at han er i Røde Kors.

- Grunnen til at jeg er med er en store innsatsen vi gjør, og det felles ansvaret vi føler, sier en inspirerende Hjulstad.

Noen krav, men åpent for alle
På tross av at alle er velkomne i Røde Kors, stilles det særskilte krav på noen områder.

- Røde Kors er for alle, men skal man for eksempel jobbe med barn og ungdom må man ha en politiattest å vise frem, forteller Alfred Georg Klausen.