Sørnett

- Hoff kan være nøkkelen

Start-trener Mons Ivar Mjelde (47) mener Espen Hoff (33) kan bli viktigere enn noen gang for Start den kommende sesongen.

Publisert:

[imagebrowser id=519]

- Det er utrolig viktig at spillere som Espen Hoff og Jesper Mathisen holder seg skadefri. Det kan være noe av nøkkelen, sier Mons Ivar Mjelde etter tirsdagens morgenøkt.

Start har i øyeblikket en svært ung tropp med flere lovende spillere. Lars Jørgen Salvesen og Kristoffer Ajer er to som allerede har markert seg i positiv forstand, og som vi sikkert kommer til å se mer av på Sparebanken Sør Arena den kommende sesongen.

På grunn av den unge stallen trekker Mjelde frem Hoff som en avgjørende brikke for at balansen skal holde seg i sjakk for Start.

- Balansen i laget er bra. Vi har mange unge som presterer bra, også er vi avhengige av de litt eldre i laget som Espen. De må stå frem som positive faddere og være friske. Espen er jo utrolig rutinert og er en av dem med flest Tippeliga-kamper, sier treneren fra Osterøy.

Bare Daniel Berg Hestad, Morten Berre og Roar Strand har spilt flere kamper enn Hoffs 364.

- Målsetning å holde seg frisk

Espen Hoff mener selv at det viktigste for han er å holde seg pigg, hvis han skal prestere på det nivået Start ønsker. Etter treningen tirsdag formiddag løp Hoff intervaller alene, mens de andre spillerne tøyde ut og jogget ned.

- Det var mest for å fylle på litt. Kroppen fungerer bra uten noen plager nå. Jeg må ta vare på kroppen og sørge for å være i balanse. Det er viktig at jeg kommer meg gjennom vinteren i god fysisk forfatning, forteller Espen Hoff til Sørnett.

Sist vinter slet han med flere skader i oppkjøringen. Han tror det var grunnleggende for at han var skadeutsatt under sesongen og at prestasjonene hans var svakere enn ønsket.

- Jeg dro med meg mye problemer fra oppkjøringen. Det gikk utover prestasjonene. Det sier seg selv at det er lettere å prestere når kroppen er smertefri.

Mjelde forteller at det jobbes tett med hver enkelts fysikk.

- De litt eldre må kjenne på kroppene og trene riktig individuelt så de holder seg i form. Vi ønsker ikke å få noen skader eller drit nå, sier Mjelde.

Vil spille offensiv midtbane

Hoff er en fleksibel spiller som trives godt både som kantspiller, spiss og offensiv midtbane. På tirsdagens spill elleve mot elleve ble Hoff benyttet som spydspiss i en 4-4-1-1-formasjon.  Den formasjonen er ikke utenkelig at Start skal opptre i, mener Mjelde, som avsluttet sist sesong i 4-5-1 med suksess. Hoff vil helst spille et hakk bak forteller han.

- Jeg tror kanskje jeg passer aller best inn i en rolle bak spissen, men det er ikke jeg som avgjør det. Vi har mange gode kanter og spisser så jeg spiller der jeg får beskjed om.

Mjelde sier at han ikke utelukker noe.

- Espen kan spille flere plasser. Vi har en intern kobling på hvordan vi skal spille, men det er fortsatt tidlig så vi vil prøve ut litt flere ting. Jeg håper han kan være frisk i hele år, da vet vi hva Espen bidrar med. Det henger sammen med formen.

Må bedre seg defensivt

At oppkjøringen er i gang gleder Hoff, selv om han helst vil komme seg ut fra treningene i Sørlandshallen. Mens både Hoff og Mjelde ser positivt på den offensive fronten på Start, må forsvarsspillet bedres.

- Det er fint å trene igjen, selv om det blir mye vilje og litt kantete. Det er mange som vil mye, sier Hoff.

- Hva må bli bedre for at Start skal komme høyere på tabellen i år?

- Vi har ganske mye å lære om forsvarsspill. Mange tenker at det bare gjelder forsvarsfireren, men vi forsvarer oss som lag så det må forbedres hele veien. Vi har sluppet inn over 60 mål de siste sesongene, da er det naturligvis ikke lett å vinne fotballkamper, sier Hoff.

 

En som kan være på vei inn dørene på Sparebanken Sør Arena for å nekte motstanderne scoringer er Alexander Ray De John fra USA. Torsdag drar IK Start til Danmark for treningsleir og kamp mot Midtjylland, som kanskje er Skandinavias beste lag for tiden.