Sørnett

Hva er du redd for...?

Tommy Steine underholdte for publikummet i Kristiansand. Foto: Tommy Solem

Tommy Steine underholdte for publikummet i Kristiansand. Foto: Tommy Solem

Tommy Steine tok for seg temaet fobier og redsler foran pulikummet i Kristiansand.

Publisert:

Onsdag kveld besøkte Tommy Steine Kristiansand og Kick med sitt nyeste stand-up show "Hva er du redd for...?". Showet var en del av en bobilturné hvor Steine gir publikum en teaser på hva som venter når showet har premiere i Oslo Spektrum 29. august. Med ferske Bjørn-Henning Ødegård som support,

[img88500_2RS]

bydde han på mye selvironi, deriblant rundt sin egen flyskrekk og til tross for et realtivt glissent sørlandspublikum skapte han en god stemning som holdt koken gjennom hele showet.

Møter sine redsler
I kjendisversjonen av 71 grader Nord møtte Tommy Steine bokstavelig talt veggen når deltakerne skulle prøve seg på fjellklatring. Siden den gang har han selv blitt mer og mer frustert og lei av å være redd for ting, derfor ble han inspirert til å gjøre et helt stand-up show rundt nettopp redsler og fobier. Bland annet får vi se hans research, eller det han selv kaller å "google", om de rareste, mest vanlige og ikke minst massevis av bivirkninger av fobier. Han trekker frem redselen for å stå foran en forsamling og forklarer hvorfor han selv ikke er redd for dette.
- Jeg tror du må være litt intelligent for å ha den redselen. Jeg tror at vi som er så opptatt av å få stå på scenen mangler de ekstra cellene, sier han med et snev av selvironi.

[img88500_3LM]

Ritualer i forberedelsene
Steine har vært veldig mange år i gamet nå og på spørsmålet om han har gjort seg noen ritualer i forkant av at han skal på scenen, så innrømmer han det ligger en form for overtro der. - Hvis det går bra en kveld og jeg skal opptre på nytt kvelden etterpå, så er det viktig for meg at jeg bruker de samme klærne. Da snakker vi sokker, sko, bukse og alt annet, sier han. Og det er ikke det eneste han har på lager. Et mangfold av ritualer følger, deriblant så må han se salen og publikum før han skal gå på, han venter til rett før showet med å knytte skolissene og rett før han går på er det på grenser til Tarzan-tendenser på den tidligere programlederen.
- Jeg står og slår meg selv på brystet rett før showstart.

Motivasjonen til å fortsette er i alle fall til stede og nå går turen til østlandet for de siste showene før det så braker løs i Oslo Spektrum om drøyt tre måneder.