Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
Førstkommende torsdag, er fårikålens dag her. Og for å få den gamle, tradisjonelle og ikke minst beste fårikålretten - gir vår velkjente sørlandskokk, Trond Moi, sitt beste tips til oppskriften!
Åshild Forbord
Publisert: 27.09.2011 kl 17:36
Dagen blir feiret en gang i året, som er siste torsdag i september. Da blir "fårikål-dagen" feiret med god, norsk fårikål! I gamle dager ble den tradisjonelle norske matretten kalt; faar i kaal. Som tradisjonell matrett, ble den kåret som det i 1970. Og i 2009 spiste vi nordmenn 5,7 kg lam hver, i snitt.
Men for å få den beste fårikålen, ville ikke kokken, Trond Moi, ha brukt lam. Han stemmer for sau, og helst 1 år gammelt sauekjøtt.
Den kjente kokken fra Bølgen & Moi, mener oppskriften generelt er relativt enkel å følge. Men han poengterer at det er de gode råvarene som avgjør resultatet! Han understreker at til torsdag, bør alle som skal snu seg rundt på kjøkkenet, for å stelle i stand en ordentlig fårikålmiddag, de må for guds skyld bruke sauekjøtt. Det er den som gjør hele fårikålretten! Og med det, ønskes alle lykke til og bon appètit!