Sørnett

Jentene møtes i Filadelfia

Siv Anette Aukland (30) er kveldens taler under Jentemøte i Filadelfia lørdag 10. mars. Foto: Christine Wergeland

Siv Anette Aukland (30) er kveldens taler under Jentemøte i Filadelfia lørdag 10. mars. Foto: Christine Wergeland

På lørdag var det igjen duket for Filadelfias månedlige Jentemøte. Tema for dagen er utfordringer ved å stole på Gud, og det er omkring 50 jenter tilstede. Dagens taler er Siv Anette Aukland (30).

Publisert:

Jentemøtene i Filadelfia arrangeres én gang i måneden, og er som navnet tilsier - for jenter. Møtene tar for seg nye temaer hver gang, og ledes av ungdommene i menigheten. Det er sang, bønn, taler, og kveldsmat og kafé etter møtet. Ungdomsarbeider i Filadelfia, Siv Anette Aukland er kveldens taler, og deler store deler av sine personlige opplevelser med Gud og Jesus gjennom sitt liv.

Vanskelig barndom

- Jeg har ingen gode minner fra barndommen min, forteller Aukland.

Aukland vokste opp som eldste jente i en søskenflokk på fem. Helt fra hun var liten har moren vært meget syk, og Auklands barndom var mye preget av mors humørsvingninger, usikkerhet, ansvar for søsken og husholdning. Familien er kristen, men det fantes ingen menigheter i Marnadal hvor Aukland vokste opp. Dette har på mange måter satt sine spor i Auklands liv, og ikke minst i forhold til Gud og Jesus. Aukland fant det vanskelig å stole på Gud, og kom til et punkt hvor hun ikke lenger tok stilling til sin tro. Sakte men sikkert kom hun allikevel tilbake til sin tro. Aukland som er utdannet sosionom jobber nå som ungdomsarbeider i pinsebevegelsens menighet Filadelfia i Kristiansand.

Oppstart og oppmøte

- Vi startet med jentemøtene i fjor høst etter forespørsel fra ei av jentene i menigheten, og har hatt godt oppmøte hele veien. Første gang hadde vi over 70 oppmøtte, og det kommer stadig nye jenter på møtene, forteller Aukland.

Temaene som tas opp på disse møtene varierer fra gang til gang. I hovedtrekk tar de for seg ærlighet, kvinner i samfunnet, forventninger til en selv, skjønnhet, parforhold og andre relasjoner, selvtillit og selvbilde. Grunnen til at det er opprettet egne møter for jenter er i tillegg til forespørsel, grunnet gutter og jenters forskjellige behov.

- Vi så at jentene i menigheten hadde et behov for å komme sammen og oppmuntres i en verden preget av mye press. Mange av jentene har løgntanker om seg selv i form av selvbilde. Det er viktig at jentene er komfortable med seg selv, og har et godt forhold til Gud som har skapt oss, forteller Maia Inbar (21), veileder og medlem av lederteamet ved Filadelfia.

Et godt tilbud

Karoline Backe (21) er en av jentene som syns jentemøtene er et godt tilbud.

[img60831_2RS]

- Dette er noe jentene trenger. Det er veldig kreativt og nye temaer hver gang, forteller Backe som selv er medlem i menigheten, og har vært på jentemøte to ganger siden oppstart.

- De viktigste temaene som blir tatt opp, syns jeg er far og datter forhold, samt selvbilde i samfunn og identitet.

Therese Fredriksen (21) er helt enig.

- Alle temaene er viktige, men noe relateres til enkelte stadier i livet. Det er veldig bra. Det er noe for alle, forteller Fredriksen.

Jentemøtene ved Filadelfia er åpne for alle jenter i Kristiansand og rettes mot aldersgruppen 15-25 år. Neste møte vil holdes i begynnelsen av april.