Sørnett

Kaffe med stor K

Foto: Jørgen Steffensen

Foto: Jørgen Steffensen

Hvor får du den beste kaffeopplevelsen i byen?

Publisert:

Sørnett har testet fire vilkårlige serveringssteder i byen. Vurderingen er gjort på grunnlag av førsteinntrykk, hva slags stemning det er på stedet, aldersgruppen som besøker stedet, og smaken. Altså - hvordan smaker en kopp med vanlig, svart kaffe?

 

Laura´s greie lokale

Førsteinntrykk: fra utsiden ser kafèen noe shabby ut. Skiltet ødelegger veldig for et lokkende førsteinntrykk. Når man kommer inn døra, møter man allikevel disken og en ultraturkis vegg.

Stemning: Stemningen leter vi litt etter.. hvor er den? Det er store vinduer og åpen plass. Sofaene er i midlertid forlokkende gode å sitte i, og lokalet er stort. Toalettet var heller ikke noe å skryte av.

Aldersgruppe: Når det kommer til besøkende, er det litt av hvert. Helt fra gammel til ung, både mann og dame.

Smak: På en vanlig svart kaffe, forventer man litt smak. Dessverre fremstod kaffen som en smule utvannet.

Terningkast: Kaffe: 2  Lokale: 3

Øvrige kommentarer: Dette er en fin kafè. Vi leter som sagt etter en stemning eller noe som gjør til at vi husker Lauras i etterkant. Kanskje hadde et råd til bestyreren kunne være å velge en annen musikk, eller kanskje til og med slå den helt av. I tillegg, mangler vi internett til datamaskin og mobiltelefon.

 

 


Hvor er frk. larsen?

[img79698_2RS]

Førsteinntrykk: Det man leter etter er igrunn inngangen til frk. larsen. Men når man omsider finner den riktige døren å gå inn, blir man møtt med summenede stemmer og en koselig atmosfære.

Stemning: Med dempet lys, stearinlys og mye folk, sier det seg selv at stemningen er bra. Det er allikevel ikke bråkete, men et behagelig sted å nyte en kopp kaffe.

Aldersgruppe: Dette stedet er nok for de litt yngre, kanskje en aldersklasse opp til 40 år. Dette er både grunnet musikkvalg og den dempede belysningen.

Smak: Denne koppen med kaffe er det faktisk smak i. Dessuten er den større enn den vi fikk servert hos Lauras.

Terningkast: Kaffe: 5  Lokale: 4

Øvrige kommentarer: frk. larsen er et koselig og avslappende lokale hvis du skal nyte en kopp kaffe. Må du allikevel ta deg en tur på toalettet, er dette svært lite fristende. Dette trekker svært mye ned for terningøynene.

 

 

Koselig Hos Naboen

[img79698_3RM]

Førsteinntrykk: Veldig innbydende entrè. Når døren åpnes inn til lokalet, kommer en god og lun stemning, med lav musikk i bakgrunnen. Burgunderrøde fløyelssofaer og grønne skinnsofaer er blandet om hverandre, mens levende lys og blomster står pent plassert ved hvert bord. Veldig pluss!

Stemning: En lett stemning velter over lokalet. Det er innbydende: det frister å komme tilbake hit. Et ryddig og rent lokale ønsker velkommen til kaffetørste og sultne gjester.

Aldersgruppe: Også denne plassen er en god blanding. Alt i fra hippe 15-åringer til rolige 60-åringer koser seg ved bordene.

Smak: Kaffen er OK. Den er litt i samme "gata" som Lauras; mangel på smak og fylde. Allikevel en smule bedre.

Terningkast: Kaffe: 4 Lokale: 6

Øvrige kommentarer: Hos Naboen får du både god service, et ryddig lokale og en koselig atmosfære. Her får man virkelig det man forventer når man ser entrèen!

 

 

Takeaway fra Wayne´s

[img79698_4RS]

Førsteinntrykk: Fra utsiden ser Wayne´s Coffee ut som en koselig liten kafè. Med bord og fine stoler på utsiden, er inngangen innbydende, og vi vil inn for å smake på en like innbydende kaffe.

Stemning: En smule stresset stemning, på tross av rolige kunder som sitter med avisene. Lokalet er likevel såpass lite, at en kanskje vil føle en trang til å "komme seg videre" for å ikke ta opp unødig plass..

Aldersgruppe: Stort sett alle aldersgrupper her også. Et lyst lokale gir rom for flere aldersgrupper.  

Smak: Her har de virkelig peiling på kaffe! Denne kaffen digger vi, med en god, sterk, men rund smak. wow.

Terningkast: Kaffe: 5 Lokale: 3

Øvrige kommentarer: Grunnet et svært lite lokale får Wayne´s et trekk. Selv om de tilbyr en fantastisk kaffe, vil vi allikevel gå innom for å hente den, for så å ta den med videre på veien. Lite "kafèfølelse".

 

 

Om vi skal gi en liten konklusjon, kan vi si at Hos Naboen vinner med en ørliten margin. Begrunnelsen er grunnet helheltsinntrykket: lokalet er ryddig, rent, har flotte dekorasjoner, et flott toalett, og en god service. Det er også en plass for både unge og godt voksne, grunnet stemningen og det gode lyset som brer seg over lokalet.