Sørnett

Kino med øye for det gode

Kinosjef anbefaler filmer med tårevåte og romantiske scener, actionfylte øyeblikk og filmer som tar oss tilbake til gamle, ville vesten.

Publisert:

[nggallery id=380]Filmene på kinotoppen i Norge hittil i år er ”Hansel & Gretel: Witch Hunters”, ”Django Unchained”, ”Rive-Rolf”, ”Les Miserables” og ”Lincoln”. Bjorvatn anbefaler spesielt ”Django Unchained”, med Quentin Tarantino i regisseringen.
- Fantastisk splatterfilm. Tarantino gjør det på en så spesiell måte at det blir kunst, og det er utrolig bra, sier han.

For musikalelskere er ”Les Miserables” en fantastisk kino-opplevelse, og for de minste anbefaler han ”Karsten og Petra”, som kommer i vinterferien. Sistnevnte har premiere i Kristiansand 15. februar, der Janne Formoe skal være til stede på grunn av hennes rolle i filmen.

Toppsesong med varme
De beste månedene for kinoen er varme måneder, som juni og juli. Dette har byråene i Hollywood lagt merke til, derfor er det blitt tilrettelagt slik at de store filmene blir sendt rundt denne årstiden.
- Toppsesongen i juli henger sammen med at folk har fått sol på dagen, og ønsker å gjøre noe hyggelig på kveldene, forteller han.

Godbiter som kommer til sommeren er for eksempel ”After Earth”, med far og sønn, Will Smith og Jaden Smith, i hovedrollene. ”The Wolverine”, basert ”X-Men”-triologien på kommer på kino i juli, med Hugh Jackman trofast i hovedrollen. Den norske filmen ”Pelle Politibil”, kommer i mai, og har Norgespremiere i Kristiansand under barnefilmfestivalen.
- Vi får selve bilen ned hit, så det gleder vi oss veldig til, sier han.

Bak lerretet
Kinosjefen tar oss med ned til maskinrommet, der de jobber bak lerretet. Her har man har kontroll over filmer og reklamer når de blir sendt. Han forteller også at Norge er det første landet i verden med fulldigitaliserte kinoer.
- Ikke engang Danmark eller Sverige er så heldige som oss, og det er jo litt festlig, sier han engasjert.

Maskinisten, Hege Lochner, er den som drifter og vedlikeholder tekniske utstyr, maskiner og filmer. Hun er ”kinoens hjerte” hos bedriften, og har jobbet i bransjen siden 2007.
- Du kan si jeg vokste opp på maskinrommet. Min far var teknisk leder, derfor ønsket jeg å gå samme vei, avslutter hun med ett smil.