Sørnett

Klar for Tour of Norway

Klar for Tour of Norway. Foto: Henrik Gill

Klar for Tour of Norway. Foto: Henrik Gill

Andreas Vangstad (24) ønsker å toppe fjorårets ritt, der han blant annet stakk av med en etappeseier.

Publisert:

Tour of Norway starter onsdag 18. mai, der det vil bli gjennomført fem etapper på fem dager. Rittet starter i Drammen, og en av dem som vil være på startplass er Andreas Vangstad fra Kristiansand.

- Tour of Norway er første hovedprioritet, og et ritt jeg ønsker å gjøre det bra i, sier Vangstad.

Ambisiøs

Lørdag 7. mai vant Kristiansanderen sitt aller første ritt, Sundvollen Gran Prix.

- Det var utrolig gøy å vinne mitt første ritt! Vi syklet mange løp tidligere i vår i Frankrike, men der uteble resultatene, spesielt for meg personlig. Så det var veldig gøy å slå tilbake i Norge, sier en fornøyd Vangstad.

I fjorårets utgave av Tour of Norway stakk 24-åringen av med en etappeseier. Denne gangen sikter han høyere.

- Jeg håper å forbedre resultatene mine fra i fjor, sier Vangstad bestemt.

Han utdyper:

- Ettersom jeg er en sammenlagtsrytter ønsker jeg å gjøre det bedre i sammendraget. I fjor lå jeg lenge bra an i sammendraget, men datt etter hvert av. Det var en av grunnene til at jeg kunne gå for en etappeseier. I år ønsker jeg derfor å holde følge med teten hver dag for å oppnå en høy plassering i sammendraget.

[img142734_2RM]

Vangstad utelukker likevel ikke en etappeseier.

- Det å vinne en etappe denne gang anser jeg som en bonus, men hvis jeg får muligheten skal jeg selvfølgelig gripe den med begge hendene, forklarer den temposterke rytteren.

Mange kommende ritt.

Etter Tour of Norway skal Vangstad sykle flere ritt. Muligens går turen til Frankrike, før han vender tilbake til Norge for å delta i NM i Bodø 19. juni.

- Jeg skal kanskje være mer på noen flere ritt i Frankrike i vår, og etter det skal jeg fokusere på NM i Bodø. Der kommer jeg til å gå for medalje på tempoen, sier han.

Ønsker å bli proffsyklist. 

For Vangstad er det aller største målet å bli proffsyklist.

- Jeg har lenge hatt en langsiktig målsetning om å bli proff til 2017-sesongen. Jeg føler jeg er klar, men innser samtidig at jeg må prestere bra på de neste rittene jeg skal være med på for at det skal bli en realitet, avslutter kristiansanderen.