Sørnett

Klare til kamp

ILLUSTRASJONSFOTO: Bildene er fra en pepperkakeby som i 2008 ble laget av lærere på Søre Ål skole i Lillehammer. Bildet viser Kardemommeby i Dyreparken.

ILLUSTRASJONSFOTO: Bildene er fra en pepperkakeby som i 2008 ble laget av lærere på Søre Ål skole i Lillehammer. Bildet viser Kardemommeby i Dyreparken.

Siden 1991 har Bergen kunnet skryte av å ha verdens største pepperkakeby. Nå er Dyreparken i Kristiansand klare til å ta opp kampen om tronen.

Publisert:

- Vi tar gjerne opp kampen med Bergen. Vi regner vel ikke med å slå de allerede det første året, men kanskje til neste år, undrer markedssjef i Dyreparken, Roger Lian.

Invitasjoner er sendt ut til over 200 barnehager samt noen kokkeskoler og privatpersoner. Lian har merket seg at det er stort engasjement rundt prosjektet, men tør ikke å spekulere i hvor stor byen kommer til å bli.

- Det er vanskelig å si hvor mange som kommer til å engasjere seg, men vi har satt av stor plass til byen, tror Lian som forteller at den kommer til å settes opp i Kardemommeby.

Bergensere forbannet
Thomas Nesse, Christoffer Schjelderup og Grim Moberg i Stand-Up Bergen uttalte onsdag til BA at de var forbannet på sørlandsbyen.

- Hva er det Kristiansand tenker på? Skal de bygge en større pepperkakeby enn Bergen? Høres rett og slett rart ut siden vår pepperkakeby er større enn hele Kristiansand sentrum til sammen. Det er jo en by det er forbudt å ha det gøy i, påstod humoristene til BA.

Roger Lian er ikke enig i den uttalelsen.

- Å si at pepperkakebyen i Bergen er større enn hele Kristiansand er en overdrivelse, sier Lian med latteren rett rundt hjørnet.

Han forteller til Sørnett at de først og fremst synes dette er en hyggelig aktivitet som blir en fin del av Dyreparken sin julesatsing.

- Vi synes dette er gøy, og det tror jeg andre også synes, konkluderer Lian.

Ny tradisjon
Lian tror dette kan være starten på en ny tradisjon.

- Vi håper at folk lar seg engasjere og at vi kan fortsette med dette i mange år fremover.

Den nye pepperkakebyen skal etter planen åpnes for publikum første søndag i advent.