Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
Hummersesongen er i gang langs Sørlandskysten og den ettertraktede delikatessen fra havet er for tiden å finne i mange gryter i de sørlandske hjem. Reidar Fredriksen ved Fiskeeksperten Reinertsen viser hvordan hummeren enkelt kan tilberedes. Se video.
Øystein Dypedal
Publisert: 21.10.2010 kl 12:59
– De fleste jeg har snakket med har vært fornøyd med fangsten i år. I forholdt til tidligere år har det vært en oppgang tror jeg, men vi må vente til slutten av sesongen får å få den fulle oversikten, forteller Fredriksen når Sørnett.no spør om hvordan årets hummer-fiske har vært. Fra 1. oktober og frem til og med 30. november er hopbbyfiskere og profesjonelle i full gang med årets hummerfiske.
Fiskeekspertens tips
Fredriksen har lang erfaring med hummer, og deler villig sine tips til Sørnett.no sine lesere.
– Hummeren skal trekkes, ikke kokes. – Avkjøl hummeren i kjøleskap eller i kraft (god kraft: 30-40 gram salt per liter vann). – Bruk en skap kniv uten for tykk egg til å dele hummeren. – Tilbered hummeren på fat med grønn pynt, lime, sitron og god majones. En mild majones består av to deler ekte majones, en del pisket krem og smakt til med sitron. – Serveres med et godt hvetebrød og god drikke, f.eks. god hjemmepresset eplenektar.
Se hvordan Reidar Fredriksen tilbereder hummeren i videoen under.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=06mL9KKadFc[/youtube]