Sørnett

KOMMENTAR: Vil man ha publikum på Sør Arena?

Glissent: Publikum holder seg unna Sør Arena, på tide å farge byen gul. (Foto: Arkiv)

Glissent: Publikum holder seg unna Sør Arena, på tide å farge byen gul. (Foto: Arkiv)

Start burde se til Fløy, hvordan de promoterer kamper.

Publisert:

 

lørdag gjorde jeg et sjeldent besøk til Flekkerøya for å se Fløy spille sin skjebnekamp, da de skulle kjempe for sin videre tilværelse i toppfotballen. Jeg la merke til en ting, en ting jeg ble voldsomt imponert over. Fløy viste for omverdenen at her var det kamp.

Start og deres supportere har lenge klaget over sviktende tilskuertall og at sørlendinger ikke møter opp for å støtte de gulkledde. Nå skal jeg ikke si at tilskuertallet på Flekkerøy var overveldende, men jobben ildsjelene hadde gjort skaffet nok mange ekstra kroner i klubbkassen.

Helt fra Vågsbygd kunne man se at Fløy skulle spille fotballkamp. Plakater var hengt opp hele veien inn til «øya». Ved utgangen av tunellen som binder øya sammen med fastlandet er det hengt opp Fløy-flagg helt til stadion. For en stemning man fikk! Jeg følte at dette var en kamp som betydde noe for hele samfunnet der ute i havgapet.

I sterk kontrast har står Start, Sørlandets stolthet og makrellfotball. Hvem vet når det er kamp på Sør Arena? I Markens og resten av byen ser man kun sporadiske flagg, på en og annen brun pub. Ellers såhar ikke jeg sett noen oppslag rundt om i byen som gir meg den følelsen man skal ha en søndag ettermiddag. Hvor er spenningen, forventningene og nervene?

Hvem vet når det er kamp på Sør Arena? I Markens og resten av byen ser man kun sporadiske flagg, på en og annen brun pub.

Jeg likte at Start tilbød kampbilletter til en femtilapp mot Sogndal, jeg liker at sesongkortinnehavere kunne ha med seg en gratis mot Sarpsborg. Problemet er at for folk flest i denne byen, som ikke er den harde, indre kjerne blant Start sine supportere, ikke vet når det er kamp. De skal uansett ha for forsøket, jeg skjønner også at man ikke kan ta femti kroner eller gi bort en billett til hver eneste kamp. Start prøver å tiltrekke seg flere publikummere, men er dette nok?

De arrangementsansvarlige i Sørlandets største sportslige merkevare, har noe å lære fra lillebroren på Flekkerøy. Hva med å ha Start flagg over Lundsbroa, eller gi gratis flagg til leilighetene i sentrum. Da kunne disse flagget hver gang Start spiller kamper, slik de gjør på Lillestrøm på vei mot Åråsen. Der har de gitt flagg til alle leilighetene på veien ned til stadion, slik at det er en eneste lang rad med flagg som støtter opp om byens stolthet. Det koster kanskje litt ekstra, men tenk hvor mye man tjener på noen tusen ekstra publikummere. I tillegg tjener man på stemningen til supporterne.

Det er én hjemmekamp igjen på Sør Arena i årets sesong av Tippeligaen. Hva med å gi ildsjelene på Flekkerøy jobben som arrangementsansvarlige denne dagen? La byen være farget i Starts farger for en gangs skyld.