Sørnett

Kongens klær for første gang

PUSH-UPS er intet unntak i forsvaret FOTO: Bård Vegar Grøntvedt

PUSH-UPS er intet unntak i forsvaret FOTO: Bård Vegar Grøntvedt

Silje Groven (18) går sisteåret på idrettsfag, og er en av flere som er litt usikker på hva hun skal gjøre i etterkant av videregående skole.

Publisert:

- Dette er en mulighet jeg bare får en gang, så derfor måtte jeg gripe sjansen og melde meg på. Jeg ville finne ut om dette var noe jeg kunne tenke med å fortsette med, eller om det ikke var noe for meg i det hele tatt, sa en spent Silje i starten av campen. Hun reiste hele veien fra Bjugn i Sør-Trøndelag for å delta på jentecampen i Holmenkollen, for å se hva forsvaret har å by på.

Ut med sminke- inn med utedo

Campdeltagerne som møtte opp på Akershus festning fikk på forhånd beskjed om å ikke dusje seg dagen før oppmøte. De skulle heller ikke ta i bruk sminke, i frykt for at slike kremer og kosmetikk ofte er vannbaserte. Huden skal beholde sitt naturlige fettlag for å unngå frostskader, og vann kan logisk nok fryses til is. På forhånd kunne man se for seg at noen vegret seg for dette, sammen med dobesøk ute i naturen. Men jentene var motiverte og klarte seg godt uten. Det var kun tre stykker som trekte seg i løpet av campen, og Groven mener alle de mulighetene som ligger ikledd grønne klær, appellerer til henne.


[img36793_2RM]

Gode venner på en helg

Silje hadde ingen spesielle forventninger til campen. Men litt nervøs var hun for den lange turen til Oslo for å treffe 46 ukjente fjes som hun rett og slett hadde nødt til å bli bedre kjent med i løpet av kun en helg. Siden de også skulle bo tett i tett i lagstelt var det svært gunstig for alle å komme godt overens. I løpet av helgen kunne hun smått oppsummere hvordan campen hadde vært hittil.

- Jeg kom jo på et supert lag som jeg stortrivdes med så dette veide jo opp ganske mye. Vi støttet hverandre hele tiden og samarbeidet ganske bra. Men det beste var vel kanskje den gode stemningen som var i Holmenkollen, og få med seg at Marit Bjørgen vant 15 km for kvinnene. Ikke det at vi fikk sett så mye på grunn av den tykke tåken, men stemningen var der, sier den positive trønderjenta.


[img36793_3LS]

Fortsatt litt usikker

En ukes tid etter militærcampen tok Sørnett igjen kontakt med Silje Groven. Vi var spente på om hun hadde gjort seg opp en mening når ting har fått roet seg ned og inntrykkene hadde sunket inn.

- Jeg er fortsatt like usikker som før om jeg vil i militæret eller ikke. Men jeg har klart å utelukke noe av de planene jeg hadde satt meg angående forsvaret, sier hun.


Da får vi vente å se om hvor mange av disse jentene som søker utdanning innen forsvaret innen søknadsfristen 15. april.

[img36793_4LM]