Sørnett

Konkurrerer mot klassekameratene

Foto: TV2

Foto: TV2

- Det var produsentene som ringte og spurte om jeg ville delta på konkurransen, noe jeg selvfølgelig ville! Det jeg ikke visste, var at fire andre i klassen hadde blitt spurt om det samme. Først når jeg var på lydprøven, oppdaget jeg at jeg kjente en etter en av de andre deltakerne.

Publisert:

Her fremfører Pål Rake (24) "Liten fuggel" av Vamp, og sin egenproduserte låt "Høge himmel":

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J0IXwAob4zM&feature=c4-overview&list=UUuRcWy6E7S_ptiAPFDJf1yA[/youtube] (Film: Pia Lucie Skaanes/ Klipp: Cecilie Jensen)

Pål Rake fra Egersund studerer ved musikkonservatoriet på UiA , og er en av dem som skal imponere dommerne på fredagens sending av ”The Voice”.  – Hvis jeg vinner stolleken, blir jo dette bra, sier en humoristisk Pål.

Første tv-sendte audition skal framføres mens dommerne sitter med ryggen til. Minst én av dommerne må trykke på den røde knappen for at Rake skal være videre i konkurransen.

[faktaboks]

Etter flere år som musiker føler han seg trygg på å prøve seg i jakten på Norges beste stemme.
- Jeg har etter hvert funnet ut hva som er min stil, og hva som er min ”pakke”, noe jeg tror vil være til stor fordel i konkurransen.

I tillegg til å synge, skriver Pål Rake også egne låter, noe han tror er viktig i en slik konkurranse. Han mener at  ”The voice” er programmet som begynner der ”Idol” slutter, så på lang sikt vil man ikke imponere i programmet ved å kun være flink til å synge coverlåter.

- Det er nettopp dette jeg liker med konseptet, - det setter musikken i fokus.

På norsk

Egersunderen foretrekker selv å synge på norsk, og føler at programmet åpner for at han skal kunne fortsette med det.

- Det spørs jo hva og hvem som er målgruppen. Men de fleste norske artister har jo stort sett et norsk publikum, så hvorfor ikke synge på norsk? Det er jo fint med engelsk også, men for meg føles dette litt tilgjort ut, fordi det er jo ikke slik jeg snakker, og da blir jeg jo nesten en annen person? Jeg er mer ærlig når jeg kan synge på den dialekten og det språket jeg opprinnelig snakker.

Vanskelig å slå igjennom

- Det er mange som er flinke til å synge, men man må kunne by på noe mer. Det er ikke alle som har en onkel i Universal, så for en rødhåret mann i fra Egersund handler denne konkurransen om muligheter.

[img93882_2LM]


Erfaring fra lokal konkurranse

Pål Rake tror det er lurt å ha litt erfaring før man entrer  en landsdekkende sangkonkurranse. Selv har han tidligere deltatt i en lokal musikk- konkurranse kalt ”The Lipa dream”, hvor  han kom på andre plass.

- Pål rake i The Lipa Dream.

 

 

Siste mann ut 

Sindre G. Hansen, Sofia Mendoza, Knut marius Djupvik og Geirmund Hansen er de fire klassekameratene til Rake som også deltar i programmet. De har allerede vært igjennom blind audition, så nå gjenstår det bare å se om alle fem skal konkurrere mot hverandre på fredagskveldene framover.

- Se Sindre Gjærum hansens blind audition.
- Sofie Mendoza synger "Work it out".

- Se Geirmund Hansens forberedelse til blind audition her.

- Knut Martius Djupvik videre i "The voice".

[img93882_3LM]