Sørnett

Kristiansand godt representert på by:Larm

Thelma and Clyde opptrer på by:Larm torsdag og fredag. Foto: myspace.com/thelmaandclyde/

Thelma and Clyde opptrer på by:Larm torsdag og fredag. Foto: myspace.com/thelmaandclyde/

Honningbarna, Thelma and Clyde og Tenderleaves entrer scenen på Skandinavias største musikk-kongress, by:Larm denne uken.

Publisert:

by:Larm arrangeres i Oslo og er et todelt arrangement hvor det på dagtid holdes konferanser og på kveldstid holdes konserter.

Konseptet til festivalen er å legge vekt på både kjente og ukjente musikere som er aktuelle og interessante.
Festivalen har hovedsakelig en norsk profil, men slipper også til band fra Norden. Godt over tusen band konkurrerer hvert år om rundt femti konsertplasser som velges ut av en jury.
I år har hele tre band fra Kristiansand kommet gjennom nåløyet.

Skrek av glede

Da Hanne Kolstø i Thelma and Clyde ble ringt opp av arrangørene og tilbudt konsertplass i by:Larm ble hun så overrasket at hun skrek for full hals. Hun sier videre at det er en stor ære å få muligheten til være en del av den norske musikkbransjens største arrangement.
Bandet håper konsertene vil åpne dører for dem i fremtiden og ser på by:Larm som en stor mulighet. Håpet er å bli booket videre til festivaler til sommeren og kanskje noe enda større.

-Vi gleder oss utrolig mye og håper alt går som det skal!

Thelma and Clyde med Hanne Kolstø fra Kristiansand holder konserter torsdag på Internasjonalen: Urørtscenen - klokken 20.30 og fredag klokken 00.00 på Fisk og Vilt.
Bandet er en elektronisk kunstpopduo som har fått ros for sin særegne sound. Musikken deres er en blanding av mørke pop-sekvenser og dansbare rytmer. De er kjent for sine bemerkelsesverdige liveshow, der de bruker uvanlige kostymer og dans som visuelle virkemidler.

Tenderleaves er et annet Kristiansand-band som har fått æren av å spille. Låtskriverduoen Geir Kongshaug og Even Øygarden gikk sammen i 2008 og opprettet Tenderleaves. Musikken deres er preget av typisk singer/songwriter-stil, men vekker også assosiasjoner til 60-talls pop og folketradisjoner. De spiller torsdag på Herr Nilsen/Østkanten Bluesklubb klokken 22.00 og fredag klokken 21.00 på Dattera til Hagen.

Årets Urørt-vinnere, Honningbarna spiller også på festivalen. De spiller hele tre konserter i løpet av arrangementet. De spiller torsdag klokken 00:30 på Gloria Flames, fredag klokken 22:30 på Rockefeller og lørdag klokken 23:30 på Sub Scene.