Sørnett

Lærevillig gjeng på datakurs

Kursleder Kay Branthus gir deltakerne innføring i NRK Nett-TV. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Kursleder Kay Branthus gir deltakerne innføring i NRK Nett-TV. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Ingen skal beskylde de eldre for ikke å henge med på utviklingen. På Kongens senter vises stor interesse for datahåndtering.

Publisert:

- Programmet heter «Ingen grenser», ikke «uten», kommer det bestemt fra en av deltakerne. Datagjengen på nybegynnernivå ved Kongens eldresenter har allerede kommet til innføring i hvordan å bruke NRK radio- og nett-tv. Før dette har også tekst- og bildebehandling vært en del av læringsopplegget. Aud Judith Roald (67) er en av deltakerne som benytter seg av kurstilbudet.

[img52312_2RM]

Nysgjerrig
- Jeg har både Ipad og stasjonær PC, men det er så mye jeg ikke kan. Jeg er først og fremst nysgjerrig, forteller Aud Judith.
Hun mener videre det er svært bra at eldresenteret tilbyr et slikt datakurs.
- Alle er veldig interesserte, og de eldste er utrolig flinke til å få ting med seg, forteller 67-åringen. Hun har selv god trening med PC, men trekker fram bildebehandling som krevende.
- Jeg har ikke vært borti det før, så for meg er det litt vanskelig.

Falskt behov

Selv om interessen er stor, mener Aud Judith at PC-bruk også skaper mange falske behov.  Hun sier at det finnes mange andre og mer fornuftige ting å bruke ledige timer på enn surfing på nett.
- Men det er jo noe med det å følge med i tiden, og selv synes jeg det kan være greit å vite hvordan man for eksempel bruker en printer.