Sørnett

Lederhosen og dirndl for alle penga

Stas med festival: Sigfred syns det er stas å kunne kle seg opp, og dette blir hans første Oktoberfest. Foto: Julie Sørensen Molvik

Stas med festival: Sigfred syns det er stas å kunne kle seg opp, og dette blir hans første Oktoberfest. Foto: Julie Sørensen Molvik

Eier av Kostymetorvet i Kristiansand sentrum, Sean Helge Hoem, har de siste årene kjent godt på den økende interessen for Oktoberfest.

Publisert:

- Det er blitt veldig populært de siste årene, den bare stiger og stiger. For noen år siden så var det ikke så mye, men det har tatt mer og mer av for hvert år, forteller daglig leder Sean Helge Hoem.

Velger egenlagd kostyme

Oktoberfest er en tysk ølfestival s0m har blitt avholdt hvert år i München siden 1810. Å kle seg ut i kostyme er en vesentlig del av festivalen, hvor det er lederhosen-bukser til guttene og dirndl-kjoler til jentene. Men ikke alle har interesse av å bruke store summer på kostyme.

- Det kan bli ganske drøye priser på kostymene. Selv tenkte jeg å bare lage noe jalla-mekk hjemme med en skjorts, bukseseler og hvit skjorte. Å bruke plutselig 600-700 kroner hver gang det er en happening som skjer, syns jeg blir litt drøyt, forteller UiA-student Sigfred Storstrand (24).

Russetiden på nytt

Tradisjonen har de siste årene satt rot i Norge, og på Kick nattklubb og scene settes det av en hel langhelg til arrangementet. Dette blir deres femte år.

- Det er ikke bare i Kristiansand dette er blitt så populært, det er over hele verden. Grunnen til dette er nok stemningen. Det blir litt som å være russ igjen, du kan kle deg ut, det er  litersglass med øl, synging og dansing på bordene, forteller han.

Kjenner dere på den økte interessen?

- Ja det gjør vi jo, for på torsdag har vi nesten 16 bord på venteliste. Så det betyr at neste år skal du ikke se bort ifra at vi utvider, forteller eier av Kick, Narve Ellefsen.

Torsdagen på Kick har de hovedfokus på studenter, men Ellefsen kan fastslå at denne tradisjonen er like populær uansett alder.

- Fredag og lørdag er det alt fra alderen 20 til 60 som kommer.

[img118484_2RM]

Populært host studenter

Kostymer, alkohol, allsang og dansing på bord er velkjente trekk for denne tradisjonen. Og Espen Rikstad (24), student ved UiA, er ikke i tvil om hvorfor dette er blitt så populært blant studenter.

- Folk flest er vel ganske glad i øl, så det er vel derfor, ler Rikstad.

 

[youtube]http://youtu.be/KWXTnU8_1b8?list=UULpTUzhFPRYlebzmXq-I4hg[/youtube]