Sørnett

Leer-Salvesen satte tankene i gang

Paul Leer-Salvesen hadde et godt grep om publikum. (Foto: Kjetil Karlsen)

Paul Leer-Salvesen hadde et godt grep om publikum. (Foto: Kjetil Karlsen)

Teolog og UiA-professor Paul Leer-Salvesen trakk mye folk til Kick Scene under sitt foredrag onsdag kveld.

Publisert:

- Jeg tror filosofikafeen har lykkes så godt fordi temaene våre er fundert i tanker som mennesker går rundt med, sier leder og initiativtaker Alf Kjetil Igland.

Doktor på drapsdømte
Om lag 300 kristiansandere hadde tatt turen til Kick for å høre Leer-Salvesens foredrag om forsoning etter krenkelser. Det sterke oppmøtet på Kick bekreftet filosofikafeens popularitet, og Leer-Salvesens refleksjoner omkring forsoning satte tydelig tankene i gang hos mange. Foredraget tok utgangspunkt i hans doktoravhandling som er basert på intervjuer med drapsdømte.

Straff og anger
Igland mener temaet forsoning er aktuelt til alle tider, og at filosofikafeens suksess skyldes en kombinasjon av gode foredragsholdere og spennende temaer.
[sniplet faktaboks]- Dessuten arrangeres kafeen til faste tider, samt at vi åpner for innspill fra salen. Slik får vi publikum med oss, sier Igland.
Leer-Salvesen trakk blant annet linjer til teologien og Jesu lidelse i sin utgreiing om straff og anger i forsoningsprosessen.

Neste filosofikafé arrangeres 29. februar. Da kommer filosof Inga Bostad fra Universitetet i Oslo, som blant annet skal snakke om retten til å være annerledes.