Sørnett

Lokal kamp om opprykk

Trener for Lillesand IL, Trond Andreassen, synes lagene heller burde kjempe sammen.

Publisert:

 

LIL LFK


 

Den kommende sesongen skal Birkenes IL (BIL), Lillesand IL (LIL) og Lillesand FK (LFK), som geografisk ligger veldig nære hverandre, alle møtes i samme gruppe og kjempe mot hverandre om opprykk fra den nest nederste divisjonen.

 

- Hårreisende

Trond Andreassen som er hovedtrener for LIL svarer dette på et spørsmål om hva han synes om at de tre lagene skal kjempe i samme divisjon:

- Hårreisende! Noen av lagene skulle vært høyere oppe i systemet. Ingen av lagene drar nytte av den nåværende situasjonen.

Andreassen tror noe av grunnen handler om kompetanse i klubbene.

- LIL har mye frivillig arbeid i klubben. Det er en veldig viktig jobb, men det er ikke alltid oppfølgningen strekker til. Det er viktig å ta tak i spillerne tidlig, og satse på mer kompetente trenere fra ung alder, noe LIL har brukt ressurser på de siste årene.

 

Tror du det noen gang kommer til å bli en sammenslåing mellom LIL og LFK?

- Jeg håper det, i en eller annen form. Et samarbeid vil kanskje komme, men det er ikke godt å si enda. Et samarbeid om et breddelag vil kanskje i førsteomgang være det viktigste. LIL har et litt begrenset tilbud for seniorspillere om gruppa skulle bli for stor. Her kunne det kanskje vært dannet et samarbeid som kunne etablert et godt breddelag.

- Spillere må ha bedre trenere og riktig oppfølgning fra ung alder. LIL har i det siste tatt tak i dette, og det vil etterhvert gi resultater.

 

Det er ikke til å legge skjul på viktigheten av den kommende sesongen for alle tre lagene. Et eventuelt opprykk til 4.divisjon for et av lagene kan legge et avgjørende grunnlag for fremtiden.

 

- Målet er ikke opprykk

Andreassen sier at et opprykk allerede i år er litt urealistisk. Det handler i første omgang om å bygge et lag og en spillestil for den unge og lovende troppen. Han informerer om at troppen enda ikke er satt, men han tenker ikke mye på å få flere spillere inn. Det viktigste er å konsentrere seg om det en har i dag, og danne en god gruppe.

 

I et spørsmål om hvem som blir den tøffeste av LFK og Birkenes svarer han:

- Birkenes. De har en tropp som spilte 4.divisjon i fjor, og det vil bli avgjørende. De har også fått inn nye spillere, inkludert noen fra LIL. De kan gjøre det bra hvis laget blir satt sammen på riktig måte.

 

 Håper det vil bli samarbeid

Kristoffer Reiersen er en av de som har valgt å gå fra LIL til LFK på grunn av breddetilbudet de kan tilby. Han ser frem til å kjempe seg til en plass på laget og tror den kommende sesongen blir gøy.

- Det er alltid gøy med lokaloppgjør, og i år får vi mange av de.

Reiersen sier at klubbene jobber mot hverandre.

- Situasjonen burde vært annerledes. Hvis Lillesandklubbene hadde gått sammen, så er det ikke usannsynlig at de kunne etablert seg i 3. divisjon. Tilbudet ville også kanskje vært bedre for de yngre hvis rekruttlaget ikke hadde vært i 6. divisjon.

Når han blir spurt om han tror at LFK og LIL en gang kan begynne å samarbeide svarer han:

- Det håper jeg absolutt! Det virker som en felles interesse, men det er ingen nærliggende løsning. Sånn som det er nå så er det LFK som går for å være byens beste lag, og LIL vil bygge et nytt lag. Altså er ambisjonene litt annerledes.

Reiersen tror Birkenes har en god sjanse til å rykke opp, men mener også at LFK har en reell sjanse de også.

 

I faktaboksen finner du alle de lokale oppgjørene den kommende sesongen.

 

[faktaboks]