Sørnett

KOMMENTAR: Sex-tabu

Pripne Norge reagerer sterkt på NRKs nye satsning, Trekant.

Publisert:

Denne uken hadde det skandaleomsuste programmet “Trekant” premiere på NRK. At lisenspengene skal brukes til slik avskyelig program har vært hardt å svelge for mange. Tenk å snakke om sex på tv? Og så på statskanalen NRK! Dette er uhørt.

Eller er det egentlig det? Det konservative Norge skyter seg selv i foten. Vi blir fra før av sett på som et ultratradisjonelt samfunn hvor kvaliteter som nøysomhet og arbeidsomhet er blant det ypperste vi kan tilby. Trond Viggo Torgersen skapte furuore på 80-tallet med et informasjonsprogram om kroppen vår. Kroppen vår!

 Utviklingen i Norge går i sneglefart kontra de andre skandinaviske landene.

“Kom, la oss nyte kjærlighetsrusen, fryde oss i elskov til morgenen gryr.”

Fra Bibelen

At det er medier som Vårt Land og Dagen Magazinet som går sterkest ut mot dette “gudsforlatte” programmet bør strengt tatt ikke komme som et sjokk for folk flest. At enkelte kristne personer, og i moderne tid medier, prøver å tabulegge temaer rundt sex og kroppen vår har skjedd så lenge folk har onanert. Det bør heller ikke komme som et sjokk at noen av de største sex- og overgrepsskandalene kommer fra prestesamfunn. Når ting er så forbudt som det er for noen troende samfunn blir ofte fristelsene for store.

Åpenhet med tidligere tabulagte temaer er alfa omega i vårt samfunn. Undertegnede så i sommer en dokumentar om ADHD og hvordan man håndterte dette på 80-tallet. Det var en skremmende opplevelse å se hvordan syke mennesker ble behandlet fordi godt voksne mennesker ikke ville og turte å snakke om det.

Det er noe av det samme som skjer med sex i noen kretser nå. Å tabulegge slike trivielle og naturlige saker er absolutt ikke veien å gå for å hindre unge i å ha sex. Jeg tror at slike holdninger fra den eldre generasjonen fører til en rebelsk holdning blant unge, og derfor popper det opp puppemodeller her og Paradise Hotel-deltakere der. Er det virkelige slike forbilder vi vil ha for de kommende generasjonene? En åpnere seksualundervisning er ett steg på veien til et mer liberalt syn på sex og kropp, noe som dette landet trenger til de grader. Det kan ikke være slik at en lærer skal synes det er flaut å snakke om peniser og vaginaer. For undertegnedes del var seksualundervisningen inteteksisterende, og det er uakseptabelt. 

Hvis denne problematikken blir tatt tak i tror jeg at programmer som Trekant blir mottatt slik de burde blitt; med ett skuldertrekk