Sørnett

Økt salg i uken før 17. mai

Det er også stort salg av alkoholfrie varer hos Vinmonopolet

Det er også stort salg av alkoholfrie varer hos Vinmonopolet

Vinmonopolet selger i gjennomsnitt 1.6 millioner liter i uken på landsbasis. I uken foran 17. mai forventes det at det skal selges rundt 2.3 millioner liter. I Kristiansand er det spesielt hvitvin, øl, musserende og alkoholfrie varer som blir kjøpt.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2024 kl 15:41

Den største salgstoppen kommer til julen, men også nå foran 17. mai kjøper Kristiansandere mye varer fra Vinmonopolet. Salgstoppene kommer rundt slike store begivenheter og høytider slik som påske jul og 17. mai. I år forventes det også høyere tall denne uken siden været har vært varmt på Sørlandet. Dette melder presseansvarlig hos Vinmonopolet Jens Nordahl

Presseansvarlig hos Vinmonopolet Jens Nordahl

Presseansvarlig hos Vinmonopolet Jens Nordahl


- Været har mye og si for salget. Spesielt selges det mer av musserende, hvitvin og øl nå når det er finere vær.

Salg av ulike typer musserende er også meget populært når det blir varmere i været. Nordahl beskriver dette spesielt som et urbant fenomen.

- I uke 20 selges dette mest av i de største byene i Norge, spesielt i Bergen, Oslo og Trondheim, men også i Kristiansand. Samtidig selges det mindre av dette på distriktene og steder hvor det er kaldere.

Jakob Arneberg Austrheim er en av de som har handlet musserende på Vinmonopolet før 17. mai.

Jakob Arneberg Austrheim

Jakob Arneberg Austrheim

- Det må en jo ha. Jeg skal på champagnefrokost og da er det feil å ikke ha med bobler. Jeg synes det er en fin tradisjon, og så er det jo gøy å ha noe drikke med venner nå når det er så fint vær her, forteller Austrheim til Sørnett.

Nøkkelord