Sørnett

Fem gode grunner for å komme deg ut!

Oddersjå (Foto: Jon Einar Skjørdal)

Oddersjå (Foto: Jon Einar Skjørdal)

I Kristiansand finnes det mange nydelige turmål. Det er mange fine topper med god utsikt utover kysten og byen. Vi har gått fem fine turer som tar utgangspunkt fra klubbhuset til Gimletroll på Presteheia og som fortsetter innover i Jegersberg.

Publisert:

1. Oddersjå
Oddersjå er et av de fineste stedene i hele Jegersberg. Fra starten ved Presteheia er det rundt 6 km til toppen. Turen starter på fine grusveier, men avsluttes med kuperte og bratte stier. Oddersjå er ikke veldig langt fra Den omvendte båt, så dette er to fin turer man kan kombinere. Fra toppen ser du langs Otra å helt ned til byen, og videre ut i havet. Når man står helt på toppen er det nesten rett ned i Otra som er under.

 

[img243215_2RM]

 

2. Redalsheia
Fra starten av turen ved Presteheia er det rundt 4 km til toppen av Rendalsheia. På de siste to kilometerne er det bratt og kupert, men man får en fantastisk utsikt både på toppen og på veien opp. Dette er en fin tur hvis du ikke vil gå veldig langt, men samtidig har lyst på en kjempefin utsikt.

 

 

 

[img243215_3RM]

 

3. Den omvendte båt
Turen til den Omvendte båt er av det litt lengre slaget. Fra starten ved Presteheia og helt opp er det rundt 5 km. Den siste kilometeren er bratt og det er kupert med mye stein, så her kan det være glatt. På denne turen får du gått gjennom de aller fineste delene av Jegersberg, og på toppen venter en helt fantastisk utsikt. På veien er det godt skiltet, og man kan fint følge blåmerkingen av løypa helt til toppen.

 

 

[img243215_4RM]

4. Vaffelbua
Vaffelbua er et populært turmål  for mange i Jegersberg. Har kan du vente å møte mye folk, spesielt på søndager da vaffelsalget er åpent. Turen starter ved Presteheia å går på en fin grussti innover i skogen. Her er det lagt til rette for at både de yngste og de eldste skal få vært med. Underveis går man forbi demningen ved Jegerbergvannet. Dette kan være et fint sted for en liten pause på vei til vaffelbua. Fra starten ved Presteheia og til Vaffelbua er det 2,9 km.

 

5. Holmenkollen
Turen til Holmenkollen er en fin tur man kan starte med. Fra starten ved Presteheia går turen i en lett gruslagt løype. Det står godt skilta helt frem til du skal gå av veien og begynne på stien opp til toppen. Stien opp til toppen starter ved Stitjønn. Stien er bratt og ganske kupert med mye stein, så her kan det være glatt. Fra Presteheia å til toppen er det 2 km, så dette er en av de kortere turene.

[img243215_5LF]

En anbefaling for alle som skal på tur er å laste ned Ut-appen. Appen er utviklet av Den norske turistforening (DNT), og er et fint hjelpemiddel for at du ikke skal gå deg bort. På Ut-appen finner du kart over de fleste turveier og stier i hele Norge. Det er også mye informasjon om mange forskjellige turområder som kan komme godt med.