Sørnett

Seniorkilden: - Et sosialt tilbud for de eldre

Seniorkilden har arrangementer på Kilden teater og konserthus hver tirsdag i Kristiansand. FOTO: Sigurd Tanum

Seniorkilden har arrangementer på Kilden teater og konserthus hver tirsdag i Kristiansand. FOTO: Sigurd Tanum

Hver tirsdag klokken 12:00 arrangerer Kilden kulturhus et tilbud som er tilpasset for seniorer. Seniorkilden er et populært tilbud, med utsolgte billetter stort sett hver uke.

Publisert:

 

Lillian Nepstad er prosjektleder for Kilden kultur, og arrangør for Seniorkilden. Utgangspunktet var et ønske om å få til et formiddagsprogram som er tilpasset for seniorer. Kilden er ute etter å strekke ut mot alle målgrupper i Kristiansand, ved å tilby publikum alt fra barneteater for de minste, til store produksjoner av symfoniorkester.

- Det har vært utrolig gøy, og jeg har vært med helt fra starten. Det har vært et eventyr siden, og vi greide til å med å holde det gående under pandemien, forteller Nepstad.

[img243216_2LF]

 

Hver tirsdag formiddag møter Inger Johanne og Knut Mæsel opp på Seniorkilden sine arrangementer. Ekteparet opplever at det er mange av de samme som kommer på arrangementene, noe som skaper et godt sosialt samhold.

- Det er utrolig flott det som skjer på Seniorkilden, og vi må bare rose arrangøren for det arbeidet de legger i det, forteller ekteparet. Det er flott at Seniorkilden foregår på formiddagen, slik at man har hele ettermiddagen til overs.

[img243216_3LF]

 

Målet var å skape et rimelig tilbud for den eldre målgruppen og pensjonister, og derfor var Seniorkilden en god mulighet til å sosialisere seg hver tirsdag formiddag. Nepstad er opptatt av at alle skal ha en interesse for programmene som blir vist på Kilden.

- Det er jo noe med at de er mange som kjenner til seniorkilden, vi prøver derfor å kjøre det litt sånn variert slik at vi kan nå alle, forteller Nepstad.

Jeg synes de er utrolig flinke til å finne en variasjon for folk, slik at det blir litt musikk, litt lokale ting og litt teater. Det er fenomenalt tilbud, sier Mæsel.

 

- En viktig møteplass som bidrar til livskvalitet for menneskene i lokalsamfunnet


 

Kilden opplyser at gjennom digital overføring av bilde og lyd får eldre på syke- og pleieinstitusjoner oppleve noen av deres konserter og forestillinger. Dette er noe som er ment for å skape god livskvalitet i helse- og omsorgssektoren.

Konsertforestillingen med Lise Fjeldstad og Håvard Gimses slo godt an hos seniorene. Det var stor entusiasme og mye latter i salen.

[img243216_4LF]