Opplevde eksorsisme først for 30 år siden
Aslak Rønneseth (50) har i mange år drevet med helbredelse, både av ånder og fysiske plager.
Publisert: 02.04.2016 kl 16:23
⁃ Det er Jesus som gjør dette gjennom meg. Jesus sa at de som tror på han skal legge hendene på de syke for å gjøre dem friske, så det handler om å tro på han, forteller han.
Sterkt troende
Rønneseth forteller at det var naturlig for han å starte med dette da han kommer fra en kristen familie. Av den grunn har han alltid hatt en hunger av å erfare Gud, for å oppleve at det som står i bibelen også gjelder i dag. Han forteller også at han selv var vitne til eksorsisme først for 30 år siden da han var India, og at han nå har drevet med dette i flere år. Selv beskriver han hele forløpet som brutalt og varierende.
⁃ Hendelsesforløpet kan utarte seg på forskjellige måter. I det nye testamentet om Jesus står det at mennesket kan være plaget av en legion ånd til å bare være plaget av en stum ånd. De gangene det har vært veldig tydelig har øynene rullet opp i hodet og vedkommende har brølt og oppført seg truende, forteller han.
Les også: - Kan ødelegge personen psykisk
Trygge rammer
Selv om dette virker veldig brutalt sier Rønneseth at dette gjøres under trygge rammer.
⁃ Man bør være to-tre personer. Én som aktivt går inn i dette, én som passer på at mennesket føler seg ivaretatt, og én som takker Gud. Det som er viktig med dette er at man har veiledning og oppfølging, så mennesket ikke blir overlatt til seg selv med spørsmål dette kan medføre, sier Rønneseth.
[img141168_2RS]
Holder kontakt
Noen av folkene som har kommet for slik helbredelse har han holdt kontakt med i ettertid.
- Enkelte har tatt kontakt med oss i ettertid på egen initiativ, men som regel er det vi som kontakter dem. Dette gjelder både de som er rammet av psykiske og fysiske plager, da vi også driver med helbredelse av folk med smerter, sier han.
Magasin Vis flere
Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.