Sørnett

Opptur ble topp topptur

8B ved Tinntjønn skole

8B ved Tinntjønn skole

Mange er bekymret for stillesittende ungdom. Opptur er et forsøk på å gi ungdom gode opplevelser i naturen. onsdag denne uken inviterte Turistforeningen tusen åttendeklassinger i Jegersberg i Kristiansand.

Publisert:

SE VIDEO NEDERST I SAKEN

Opptur  arrangeres av den norske turistforening hvert år. Per Thomas Skårnes er fagsjef for friluftsliv i Den Norske Turistforening Sør.  I følge han er tusen åttendeklassinger fra Kristiansand og omegn med på dagens tur. Sommervarmen begynner å melde seg, og enkelte har prøvd seg med shorts for anledningen. Sørnett blir med 8 B ved Tinntjønn skole i Søgne. Kontaktlærer Christin Javnes forteller at klassen har sett frem til dette, og at de alltid har det gøy sammen.

 

Fotokonkurranse
For å gjøre dagen litt mer spennende har foreningen satt i gang en fotokonkurranse, så de fleste er oppe med kamera for å ta bilder som skal vise glede. Turen starter ved Jegersberg.
Løypa foran oss er ti kilometer, og klassen skal innom fem forskjellige poster med ulike oppgaver.
Klassen består av 25 elever. Midt i gjengen møter vi Jan Fredrik Christiansen som forteller at han elsker å gå tur.
-Jeg tar valgfag i friluftsliv, så dette trives jeg veldig godt med.
Det er derimot ikke alle som synes det er like fantastisk å gå på tur.
-Jeg håper ikke vi vinner fotokonkurransen, for da må vi sikkert gå på tur enda flere ganger utbryter en litt oppgitt elev bakerst i flokken.
-Han er bare sur fordi vi egentlig skulle slutta klokka halv tolv i dag, forteller en smilende Sondre Østervoll. Selv synes han det er veldig gøy med dager som er litt annerledes.

[img160828_2RM]

-Det beste med å gå tur er å komme på toppen sier Sondre. Han er også aktiv i fritiden der han driver med både langrenn og klatring.
-Fotokonkurransen gjør at flere synes det er spennende sier Erik Gulbrandsen.

 

[img160828_3RM]

 

[faktaboks]
Rebus

Etter å ha ventet litt på gruppene foran er det endelig 8B sin tur til å gå løs på første post. Spørsmålet de får er hvor mange fyr og øyer man kan se fra Holmenkollen. Noen etterlyser en hoppbakke, andre skuer utover skjærgården og dekker sola som blender de midt i fjeset. Hva fasiten er vet verken reporter, Sondre eller Erik.

[img160828_4RM]

Røde Kors

På vei tilbake igjen møter vi Mali Huse og Hanne Torkhilsen i Røde Kors. De har kun gjort hyggelige ting i dag, og forteller at disse arrangementene som regel går smertefritt.
Men det er mye som kan skje når tusen mennesker ferdes i skogen.
Både Mali og Hanne er med på Opptur for første gang og kan veldig gjerne tenke seg å være med også neste år.

 

 

 

 

[youtube]https://youtu.be/En0jhajVnAQ[/youtube]