Sørnett

På bakedag hos Salem

På bakedag: f.v: Tea Sofie Gulbrandsen, Helene Nagy Østberg og Sara Anastasia Moen. Foto: Magnus Johannessen

På bakedag: f.v: Tea Sofie Gulbrandsen, Helene Nagy Østberg og Sara Anastasia Moen. Foto: Magnus Johannessen

I Salems misjonshus på Lund arrangeres Etter Skoletid hver onsdag og fredag, onsdag var det baking på planen.

Publisert:

- Jeg liker å bake, og jeg er veldig glad i sjokolade, så derfor er jeg her, forteller Rasmus Flak.

Dagens aktivitet på «Etter Skoletid» er baking av sjokoladecookies, og er en av mange aktiviteter barna kan holde på med mens de er der.

[img54963_2RS]

Ellen Merete Drønen, en av de frivillge på ordningen, forteller at her er det flere aktiviteter barna kan benytte seg av.

- Her har vi en gymsal og masse lekerom, og vi tilbyr også leksehjelp til barna. Dessuten ligger også skateparken like ved. Vi har også noen aktiviteter som barna kan melde seg på når de kommer hit, som dagens baking, sier hun.

Barna på kjøkkenet er ikke helt enige om hvilke andre aktiviteter som er de beste å gjøre her.

- Fotball er best, sier Keyhan Estanegzai til alle guttenes samtykke, før det skytes inn fra de andre at både ping pong og innebandy også er morsomt.

At det også tilbys leksehjelp er en fin ting.

- I dag ble det ikke gjort så mye lekser, men de er flinke til å hjelpe oss med leksene når vi trenger det, sier Didrik Hovland.

Jentene Tea Sofie Guldbrandsen, Helene Nagy Østberg og Sara Anastasia Moen har litt andre yndlingsaktiviteter på senteret.

- Vi liker å spille spill, bake og leke med lego, forteller de. Det er gøy å være her, her er vennene våre, og når mamma og pappa ikke er hjemme så kan vi være her og ha det gøy, forteller de videre.

Nyoppstartet
Ordningen som for det meste er basert på frivillig arbeid, har åpent onsdager og fredager er et ganske nytt tilbud på Lund.

-Vi startet opp denne ordningen i august i fjor, og vi har opplevd en stigende kurve. Akkurat nå har vi en 30-40 barn her. Det finnes ikke noe tilsvarende tilbud her på Lund, og jeg mener det er bra at barna får litt god voksenkontakt. Slik går de ikke hjem til et tomt hus etter at skolene er ferdig for dagen, forteller Drønen.

Denne ordningen er ikke tilknyttet skolefritidsordningen, som er for barn fra 1-4 klasse, men for de litt eldre barna i klassene 4-7.

- Vi opplever at mange av fjerdeklassingene synes de er litt for gamle til SFO, så da kommer de heller hit, avslutter hun.

Tilbake på kjøkkenet løper barna av gårde mens ovnen er full av cookies, og oppvasken etterlates til de frivillige.