Sørnett

På Hjørnet låser dørene

Det blir ikke flere konserter på utestedet På Hjørnet med det første. Her fra en konsert med Team Me desember i fjor. (Foto: Thomas Walskaar)

Det blir ikke flere konserter på utestedet På Hjørnet med det første. Her fra en konsert med Team Me desember i fjor. (Foto: Thomas Walskaar)

Allerede fra mandag av formidlet band og stamgjester sin sympati på utestedets facebook-side. På søndag stengte På Hjørnet dørene og mange er sjokkerte over utfallet.

Publisert:

Meldinger som «Det blir et savn og et hull i Kristiansands uteliv.» og «…der var Kristiansand redusert til en kulturell P4-by, hvertfall inntil videre…», har i løpet av de siste dagene strømmet inn på de offisielle facebooksidene til utestedet På Hjørnet.

De siste årene har lokalet markert seg som et kulturbærende utested og en naturlig publikumsarena for «metalheads» og tungrock entusiaster. De har blant annet rommet konserter for storheter innen norsk metal som Pagans Mind og The Cumshots. På søndag stengte dørene med umiddelbar virkning.

Viktig aktør

Kulturdirektør Stein Tore Sorte mener det vil bli en utfordring for bylivet at en så viktig aktør forsvinner fra kulturbildet.

- Det er jo ikke moro at et slikt lokale blir borte. Men slik er dynamikken i bransjen. De var noen dyktige arrangører og hadde et godt innarbeida kontaktnettverk. Og selvsagt merker man da at de forsvinner, sier Sorte til Sørnett.

Har tro på gode alternativer

Mads Hatlevik, leder for konsertarrangøren Trashpop, forteller til Fædrelandsvennen at de foreløpig står uten scene for resten av vinterens arrangementer.

Kulturdirektøren er likevel overbevist om at byen og arrangørforeningene vil finne gode alternativer til konsertarenaer og møtesteder som kan ta over for På Hjørnet.

- Det blir nok litt vanskelig nå i begynnelsen men jeg har tro på at dette vil justere seg etterhvert, forteller kulturdirektøren.

Ane Aanesland, daglig leder for På Hjørnet, ønsker ikke å uttale seg om saken til Sørnett.

(Forsidefoto: Isak Gundersen)